Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > Power Issues

Join Wrangler Forum Today


Thread: Power Issues Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-15-2012 07:37 PM
jp2611 Always like the easy fixes!! Good for you!
03-15-2012 07:30 PM
SutherlandUSMC It was a bad battery and a simple wiring fix. Problem solved! Thanks guys!
03-13-2012 02:41 PM
Gesedl
Quote:
Originally Posted by MILOJ View Post
Last summer my wifes jeep did the same thing she said it made a noise then when she tryied to start it the battery was dead. Somehow the battery shorted inside and would not hold a full charge I replaced the battery and no more problem. Take it and have the battery and alternator output tested it could be a simple fix thats the ones I like.

+1 - Get your battery tested at any chain autopart store for free - probably save you a massive headache.
03-13-2012 09:18 AM
MILOJ Last summer my wifes jeep did the same thing she said it made a noise then when she tryied to start it the battery was dead. Somehow the battery shorted inside and would not hold a full charge I replaced the battery and no more problem. Take it and have the battery and alternator output tested it could be a simple fix thats the ones I like.
03-13-2012 05:45 AM
SutherlandUSMC Is there any diagnostic I can run to find the source if its a wiring problem?? I really would prefer to not tear out my console in search of this problem.
03-13-2012 05:06 AM
jp2611 We are all shooting in the dark.....and intermittent problems are a PIA....unfortunately the only guess/ suggestion I got is to check your wiring. Loose or bad wire connection somewhere I am thinking. Good Luck!!
03-13-2012 05:01 AM
SutherlandUSMC So, I jumped the battery. It started and held a charge for about 2 hours. Prior to that 2 hours I started and stopped it 3 or 4 times. Now it's dead again. I'm pretty sure I've ruled out the solenoid, alternator and starter. Could it be the battery or maybe a short somewhere? Any suggestions?
03-10-2012 07:35 PM
Patrick H Sounds to me like the actuator between the ignition lock cylinder and the switch itself broke.
03-10-2012 07:29 PM
SutherlandUSMC It stopped raining last night and was pretty dry when I started it this morning. It sat in the sun all morning then randomly did this. I'll check when I get home. I only have a bikini top on my jeep, if this helps.
03-10-2012 07:21 PM
ChiliJeep
Quote:
Originally Posted by SutherlandUSMC
So I have ideas as to the problem but if anyone has a surefire solution please tell me so I don't have to spend all day tinkering. It's been downpouring for 6 days here. I start my 99 Wrangler TJ perfectly fine this morning and drove to work. Went to start it again, turned the key, heard a small pop and nothing happened. No lights, no radio, no starter, no gauges, nothing. Battery is in good condition. I'm thinking fuse. Any suggestions?
You said its been raining there for 6 days my bet is the rain shorted a wire. I would think check your fuse, but before turning on look for water under hood causing the fuse to blow...otherwise until it dries it probably will continue doing it
03-10-2012 07:15 PM
SutherlandUSMC
Power Issues

So I have ideas as to the problem but if anyone has a surefire solution please tell me so I don't have to spend all day tinkering. It's been downpouring for 6 days here. I start my 99 Wrangler TJ perfectly fine this morning and drove to work. Went to start it again, turned the key, heard a small pop and nothing happened. No lights, no radio, no starter, no gauges, nothing. Battery is in good condition. I'm thinking fuse. Any suggestions?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 07:08 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC