Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > Instrument panel works only when brakes pressed

Join Wrangler Forum Today


Thread: Instrument panel works only when brakes pressed Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
04-12-2012 12:49 PM
Shelby427 Yep agree with Jerry, and it sounds like the shop is trying to throw the blame on the tow guys. You take it back to be fixed and they tell you it wasn't their fault, it was the tow guys and you owe for the fix. You call the tow company, and they tell you there is no way they could have done it, and guess who gets stuck with the bill?


Only other thing could be the main wiring harness is loose and hanging down by the brake pedal, and when you apply the brakes the pedal moves the harness and it makes a connection.
04-12-2012 08:58 AM
Jerry Bransford It sounds like someone disconnected one of the ground wires somewhere and forgot to reconnect it.
04-12-2012 08:56 AM
phillynole Thanks for the reply. It is an automatic and it was towed because the shift lever would not move out of park. The mechanic said the tower had to disconnect something in order to tow it. My son actually drove the car home from the mechanic and did not make me aware of any issues. We noticed the issue yesterday morning and then when he came home from school it was working fine. This morning it was having the problem again. It's near freezing in the morning and much warmer in the afternoon. Could cold weather be affecting something...loose/damaged connection?
04-12-2012 08:33 AM
jefferyfghezzi It sounds like when you step on the brakes you are back feeding to the instrument panel. I don't see how the tow guys could have done anything. Why was it towed? Have you or have you had any other other work done lately? I take it this is an automatic. Was everything OK when you picked it up or don't you really KNOW. You said it SEEMED ok. Does this mean you didn't pay attention on the drive home?
04-12-2012 08:17 AM
phillynole
Instrument panel works only when brakes pressed

My 2004 Sahara had the shift lever replaced by my local shop. All seemed okay on the short drive (3 miles) home from the shop. However, the next morning it started fine but nothing registers on the instrument panel (rpm's, gas level, etc.) until you press on the brake. When you are driving nothing reads on the panel until you hit the brake. The shop thinks maybe the tow guys that picked it up might have done something...disconnected or reconnected something incorrectly. Any ideas? Thanks.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 10:55 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC