Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum > 12 Unlimited Sport-ECU Problem? 4k RPM at 4k Miles

Join Wrangler Forum Today


Thread: 12 Unlimited Sport-ECU Problem? 4k RPM at 4k Miles Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-14-2012 06:49 PM
44Blues Good thing nobody got hurt. Please provide an update once you get it back.
05-14-2012 03:30 PM
pkmcd99 Faulty mass air flow possibly. Maybe the egr circuit? The trans clunk was just due to high rpms while moving through gears
05-14-2012 03:04 PM
JBT
12 Unlimited Sport-ECU Problem? 4k RPM at 4k Miles

I figured I would post my first message on the board about where to get a cost effective bumper/winch combo for my new 12 Wrangler Unlimited. Instead it must be about a transmission/engine censor issue. I was driving my JK into a Walmart parking lot and felt the engine urge to throttle up and I had to apply brakes extra hard to control speed. I pull into a space and went to put the 5 speed auto into park and felt a large clunk through N, R and into P. The RPM then raced to 4000k and I shut the engine off, waited about 3 minutes and turned it on and put in drive again with the same thing happening. It is at the shop now getting diagnosed since the engine stayed on after the second go around. I would assume it is something with ECU.

Any thoughts. Also since I am going to guess alot of force was placed onto the transmission should I get that checked out for mechanical issues?

JBT

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:17 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC