Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > chirp and squeal

Join Wrangler Forum Today


Thread: chirp and squeal Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-12-2012 07:55 AM
rebelBullDawg325 Bump
06-11-2012 03:51 PM
rebelBullDawg325
chirp and squeal

Ok, 91' 4.0L - rebuilt in january. since the rebuild anytime it's real wet (even from dew) the engine has had a little chirp going on with it. it generally goes away once everything dries up, has never really bothered me. just chalked it up to something related to the belt or pulleys. well its been raining ALL day today and for the past several days, so the chirp has been non stop. the chirp is only there at idle or low RPM's and goes away once i get the RPM's up just a little. but today it started getting a little squeal going on with it too. it also goes away when the RPM's rise (not sure yet if its moisture related bc its still wet out). i popped the hood when i had a chance and didn't see anything out of the ordinary. any ideas? ( i know this is very broad). alt puts out fine, new water pump - not leaking, power steering is fine. idler seems to be fine. pretty much only leaves the harmonic balancer.

which leads to my next thing, the jeep has always had a little vibration when sitting at idle. (if you're looking in the mirror it clear for a second or two, then vibration makes it where you cant clearly see the mirror for a second or two) this transferred over when i rebuilt the engine (as did the harmonic balancer). while i was looking under the hood at it running today, the balancer did seem to wobble just the slightest bit while idling. do i need to go on and replace it or is it normal for these motors to run with a little vibration? the balancer looked fine at rebuild is why i didn't replace. again, once the RPM's go up the wobble appears to go away.

thanks for any ideas and input

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:07 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC