Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > No Lift. Vibration under hard acceleration in first gear

Join Wrangler Forum Today


Thread: No Lift. Vibration under hard acceleration in first gear Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-18-2011 08:45 AM
billytheyj ^^^ agreed check you tc mounts and you trans mounts, look your bellhousing over good as well
03-18-2011 07:50 AM
Natel37 I am new to the jeep world and could be a hundred miles off, but if you get that kind of vibration under heavy load it could have something to do with the motor mounts bushings or transfer case mount bushings...
09-28-2006 10:23 PM
cadamson
No Lift. Vibration under hard acceleration in first gear

I have a 95 YJ 4.0 with 5 speed manual trany. Under hard acceleration in first gear I get a lot of vibration and the shift leaver shakes( side to side i beleive) almost like with every revolution of the tire or drive shaft. Second gear is a very slight vibration. none in any of the higher gears, and only with hard acceleration can i even feel it in second gear. Normal acceleration in first is a very limited shake. I have replaced the front u-joint on the rear shaft that was bad, and the rear joint on the rear shaft looks and feels fine. The jeep is at stock ride hight and tire size. should i go ahead and change the rear u-joint just to make sure that it is not the problem? or do you guys have any other ideas? Thanks

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:21 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC