Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum > Noise from 2012 vacume pump

Join Wrangler Forum Today


Thread: Noise from 2012 vacume pump Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
07-12-2012 11:57 PM
chim-chim7 12,000 ft. Wow thats high. The highest rd in the US is just over 13,000. Some cars cant make it. Did you go on Electric pass at all? Its the highest unpaved road in the us.
07-12-2012 11:09 PM
Boltgun308 I think the problem has fixed itself. Altitude where I live is 1300 ft. when I first heard the problem is when I was on a trip to Colorado the day after relocating the pump. The noise only happened at higher elevations . Like in Colorado at 10 to 12000 ft. Which could possibly mean it was working a lot harder to gather enough air for it to work. Back in Missouri, it seems to be working fine now. No Noise.

thanks for all your help everyone.
07-05-2012 10:14 PM
Boltgun308 It's definately from the pump, im wondering if the length of hose originally on the pump has anything to do with the efficency of the pump. The mounting bracket from OR Fab I dont think it has anything to do with the pump problems. The splice connectors that are supplied from OR Fab are terrible. Definately purchase better ones before installation and also purchase some plastic wire tubing/covering for the supplied wire splice.
07-05-2012 08:50 AM
Ottermobear It is a vacuum pump so maybe it's just running like it is designed to do so. The power brakes are vacuum assisted. I hear my pump if I roll my window down and stick my head out if I want to hear it pressing the brake. The relocation of the pump could just be transmitting the noise more efficiently than in the original spot.
07-05-2012 07:30 AM
3JKs1H1 Is it possible thta the sound is coming from the dash? Does it sounds like a vent door or blend door. (like a loud electric antenna). Mine does this, don't want to take it into the dealer yet.
07-04-2012 10:45 PM
ESP Have you contacted OR Fab about this?
07-04-2012 10:43 PM
Boltgun308
Noise from 2012 vacume pump

Purchased first jeep 3 weeks ago. Installed a new front bumper and relocated the vacume pump with a OR Fab mounting kit. Not long after the replacement I started hearing a noise coming from the vacume pump or related equipment. It seems to only happen after first startup and placing foot on the brake and placing jeep in reverse or drive. Noise lasts for approximately 8 seconds. Have not noticed and loss of breaking pressure or ability. Any ideas? Am I safe to drive up and down hills? Noise sounds like a window washer pump or a fish tank pump going bad.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 10:21 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC