Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > Over charging

Join Wrangler Forum Today


Thread: Over charging Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-10-2012 08:05 PM
the_great_white Glad it turned out to be just your battery! :cheers:
09-10-2012 06:33 PM
Alitten59 I went to three other parts stores and the battery was bad so I bought I new one and now it's running like a champ again and thanks for all the info
09-10-2012 12:02 PM
Wheel2Work Dang... I guess it's time for an electrical system "upgrade"...
09-10-2012 11:58 AM
swkenobi Mine did something pretty similar. Autozone said the battery was good. Napa said there was a short in it. Replaced it and all was well.
09-10-2012 11:58 AM
the_great_white if the alternator and battery test good, then its the pcm. all you can do is replace it.......had to do it on a buddies jeep......we spent several days trying different things and ultimately, that is what we had to do.......found out if you wait too long, it will take out the alternator and battery with it.....3 alternators and 2 batteries later......
09-10-2012 11:53 AM
Wheel2Work I am having a similar problem now... If the battery and alternator test good, how does one check the voltage regulator? I know that it's part of the PCM, but how can I test it for function?
09-09-2012 11:23 PM
trukdryverchuck Either a bad volt meter, or the voltage regulator is malfunctioning. Try a shop with a better charging system tester ( other than the handheld at Autozone) that can properly load the charging system.
09-09-2012 09:24 PM
Alitten59
Over charging

Hi I have a 2000 jeep wrangler with a 2.5l motor and I drove it 5 miles and my battery gauge went from 14 to 19 then I had no power at all so I put it on the charger for 10 hours while I was at work when I got off I still didn't have power so I got jumped and it started then my gauge was at 14 then I drove 5 miles and it jumped to 19 so I had the battery and the alternator and they passed the test at autozone so I dont know what's going on if you have any thoughts about it or more questions about the problem please ask I need help haha

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 06:16 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC