Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Misfire/Shifting Issue - HELP

Join Wrangler Forum Today


Thread: Misfire/Shifting Issue - HELP Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
12-01-2012 01:25 PM
Catnip 0_o
Misfire/Shifting Issue - HELP

2002 TJ 4.0L 32RH Automatic Transmission 142k Miles

Since mid summer my jeep has been acting up on, I believe it may be the Fuel Pump/Regulator going. When I go to start it up in the morning, it would stumble at first and then eventually fix itself and run fine. After I would run it for a bit and let the engine get up to temp, if I turned it off and went to go restart it, it would stumble again for a few moments.

Also, I noticed that when taking long trips at high speeds, the check engine light would come on for P0300 Random Misfire, sometimes it would be a code for a single cylinder and other times it would be multiple which is telling me it cant be a single bad fuel injector if its always different.

Just yesterday, I took a long trip to MSU, roughly 90 miles from my house, and it got there with no problems. As soon as I got there I went to run out somewhere and it stumbled a bit, finally fixing itself. When I started going the engine light turned on, from what it seemed, it would nt shift into 3rd gear. I would press all the way down on the gas and it would just rev rpms but would not shift over into 3rd. It had trouble even going 35mph.

I am obviously really hopeing the trans is not the issue, but when I checked the code once again it was random misfire and nothing trans related...

Things Ive done:
Cleaned the throttle body and IAC Sensor
Checked the resistance of the Coils (while it was cold) came out fine
Changed the spark plugs (OE Champion)

Lastly I did a fuel pressure test, when I would turn the key to the ON position before starting it, the gauge read 20 psi...obviously there is an issue with the fuel system.

The obvious answer would be to just put in a whole new fuel pump but my question is, could a pump/regulator get so bad that it wont give enough power to let you shift? I am wondering if this is a transmission issue, or if it just wasnt getting enough power to go over into 3rd, even though the pedal was to the floor and rpms were high.

Note: Ive never encountered any problems with the trans before, just changed the fluid about 3 months ago and has been fine.

Any information would be greatly appreciated!!!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:32 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC