Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > tranny questions

Join Wrangler Forum Today


Thread: tranny questions Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-02-2013 08:12 PM
manasterskimike i am also wondering if i should change the master since it has never been changed.
01-02-2013 07:44 PM
manasterskimike i would take it back to have him look at it but it took him 3 weeks just to rebuild it and on my receipt it says 120 day warranty i really dont want to pay someone to do something i can do i can try to bleed it but it is also intermittent today when i drove home it went in like it was no problem then when i pulled into my garage and tried to put it into reverse it wouldent go i drive this jeep everyday. i am also planning on changing the oil and replacing with amsoil this weekend.
01-02-2013 03:54 PM
camarozz Possibly a hydraulic clutch bleed might help, but it makes me wonder why it is a new(ish) problem.

Im assuming not that many miles since the replacement, but it might not hurt to have the guy look at it again just in case.
01-02-2013 02:42 PM
manasterskimike
tranny questions

i have a 95 yj 4.0 with a 5 speed, i had the tranny overhauled last apr with a new clutch aswell. all has been great untill yesterday it is hard to get into first and grinds like no other when going into reverse but with enough force i can get it into gear all this happens with the jeep running now with it not running i can engage into first and reverce with no problems with of without the clutch engaged. also when im driving it shifts great. i do know the guy that rebuilt my tranny put motor oil in place of gear oil he said that is manufactures specs. to me it seems like the clutch is not fully disengageing or is there someplace to adjust the clutch? i dont know much about trannys all help would be great. thank you!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 06:50 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC