Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > CJ Jeep Forum > CJ General Discussion Forum > CJ5 w/ SBC and T18?

Join Wrangler Forum Today


Thread: CJ5 w/ SBC and T18? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-11-2013 10:39 AM
lynn
02-10-2013 09:03 PM
sean112280 Fixed it. Replaced the trans mount.
02-07-2013 11:03 AM
sean112280 Thanks for the help Lynn
02-07-2013 10:54 AM
lynn If it was OK before and just recently started rubbing, the problem is likely a worn mount. Replace motor (engine) mounts and transmission mount.

For a quick fix, I'd be tempted to notch the crossmember and weld in a new piece to lower the area of contact... or even just remove the cross and smack the spot with a sledgehammer a few times. I would consider these temporary measures until I could address the root cause of the change... probably worn mounts.
02-07-2013 10:36 AM
sean112280 Thank you for the reply and pic. I will post a couple pics I took last night. I just need about 1/4" of clearance for it to not hit.



02-07-2013 07:27 AM
lynn I ran a T18 behind my stock V6 in the '71.
The '71 and your 74 are slightly different, I'm not sure if the crossmember is the same. I used my factory crossmember, and a transmission mount designed for the T14 tranny that bolted to the Texas-pattern adapter on the back of the T18. I had to slot one of the holes in the trans mount slightly, but it worked great.
Let me see if I can find an old pic...

Here ya go...



I'm running a D18 in this pic instead of the D20 that should be in your '74... but I suspect the crossmember and mount are probably the same through the '75 model year.
02-06-2013 04:14 PM
sean112280
CJ5 w/ SBC and T18?

Does anybody else have this setup? If so what crossmember are you running? My front driveline started knocking on my crossmember and I had to take the driveshaft off. I want to fix this and trying to get advice or options.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:13 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC