Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > front disconnect , where to put the disconnect studs

Join Wrangler Forum Today


Thread: front disconnect , where to put the disconnect studs Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-03-2013 08:00 PM
callbob I used one of the holes for the cover over the sway bar. Just had to drill out and tap. Worked out perfect.
03-03-2013 07:25 PM
TJDave
Quote:
Originally Posted by Jerry Bransford View Post
When I ran Tera's QDFT quick discos, their mounting studs for when they were disco'd had to be located at the very top-most part on the inside-side of the frame. Mounted any lower and the tires would rub against them.
So after reading this reply from Jerry, my curiosity got the best of me. I went and peaked under my Antirock arms to see where the hole for my old Tera disco storage pins were located on the frame. Sure enough, they are on the upper part of my frame, not centered.
03-03-2013 04:31 PM
Jerry Bransford When I ran Tera's QDFT quick discos, their mounting studs for when they were disco'd had to be located at the very top-most part on the inside-side of the frame. Mounted any lower and the tires would rub against them. In my case, I erroneously first mounted the studs at the mid-point of the frame where the tires would rub & push the connecting pins out & they'd get lost on the trail. Moving the studs up to as high as possible (as I discovered was per the instructions) on the frame fixed that problem.
03-03-2013 03:16 PM
TJDave I ran Teraflex disconnects for years before replacing with an Antirock. They came with the frame mounted storage pins.
I installed them by rotating the swaybar up. Moving the links forward until the end lines up to the center of the frame. Mark and drill one side, tap the threads in, and install. With one side hooked up in the storage position, mark the other side, and repeat.

I have seen them mounted the other way too with the link straight back instead of rotated forward. Mine never gave me problems the way I did it.

Unfortunately, I can only find one pic with them. Hard to see on the black mall crawler. But, you can see the big washer and clip on the frame just below the front of the fender. Hope that helps some.

03-03-2013 02:58 PM
reel effort
front disconnect , where to put the disconnect studs

Hi all-
I have the rubicon front sway bar disconnects and don't know where to attach the stud/pin that you attach the end to after you have them disconnected. Can someone post a picture of where theirs are?
Thanks

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 07:14 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC