Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > P0432 code

Join Wrangler Forum Today


Thread: P0432 code Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-23-2013 08:19 PM
Digger84 I use the ultra guage it even alerts for pending codes before your CEL comes on
10-23-2013 08:10 PM
vertical horizons
Quote:
Originally Posted by jkics View Post
... It will throw this code about every 3-4 days after I clear it out...
How do you clear the codes?
06-23-2013 06:00 PM
K.wag I had this code thrown, and based on this post, i first checked the bolts on the exhaust manifold and sure enough the two on bank two were loose.

Forum solution successful!

Although, one of them might be stripped, if the other doesn't hold, i might have to yank them (and/or the manifold too) and replace them.
03-07-2013 02:36 PM
arizonawrangler
PO432--no issues after code reset

After waiting for about 45 days for the check engine light to return it has not. And no performance issues.

I am officially putting my PO432 code concerns to bed (for now).
01-15-2013 07:47 PM
arizonawrangler I just threw the PO 432 code today--first time the check engine light has came on. Thanks to this forum I tighten all the bolts, cleared the code and will wait to see what comes about!

It is great learning from others experiences.
11-20-2011 02:51 AM
TnDz TJ As soon as I get time... I will check my manifold bolts. Then, if nothing has changed.... I'm gonna swap the O2 sensors so bank 1 read on bank 2 and bank 2 on bank one... clear the codes and see when happens then.

If the code doesn't change... I know theO2's are bad... if I get different code for bank 1 ( actually reading bank 2) I know the cat is bad....
11-19-2011 04:00 PM
jkics Found that all the bolts on the manifold were loose. Got them tightened down cleared the codes went mud riding and played around. Still no new codes. Maybe that fixed it.
11-14-2011 01:07 PM
swkenobi I wondered the same as I get the Bank 1 error every few months. Both O2 sensors were replaced. When I changed the oil this last time, I noticed the fitting at the header was loose. Tightened it up, waiting to see what happens.

T

Quote:
Originally Posted by jkics View Post
would a loose downpipe cause the sensor to throw a code?
11-14-2011 11:09 AM
jkics would a loose downpipe cause the sensor to throw a code?
10-20-2011 06:23 AM
TnDz TJ wishful thinking, I guess... I don't want to shell out for a new downpipe.... I have WANTS that are more important than needs... lol
10-19-2011 07:02 PM
oilwell1415
Quote:
Originally Posted by TnDz TJ View Post
If the O2 is bad, or not reading correctly you can still get this error IIRC...
Only if both sensors on one bank are failed in the same way and it isn't a way that causes an O2 code. What are the chances of that?
10-19-2011 05:14 PM
jkics It has 102 k miles so that's out
10-19-2011 04:52 PM
TnDz TJ If the O2 is bad, or not reading correctly you can still get this error IIRC...
10-19-2011 03:53 PM
jkics Thanks for the info !!
10-19-2011 03:52 PM
oilwell1415 If you are getting a catalyst efficiency code it's because you need a new catalytic converter. This code can't set unless the O2 sensors are working properly because it is set when the downstream sensor is reading the same as the upstream. There are separate O2 sensor codes to indicate when they aren't working correctly.

The good news is that you might get your catalyst replaced under warranty. They are warranted for 8 years or 80,000 miles.
10-19-2011 03:43 PM
TnDz TJ Change out your TPS (P0122 and P0123)... It's going out slowly with intermitten internal connection. I can't remember the exact size, but its a torx bit. 2 screws and a plug. Clear your codes again and drive it like you stole it.
10-19-2011 03:39 PM
jkics It has been cleared, I have a little pocket sized tester. It will throw this code about every 3-4 days after I clear it out. I also been getting p0122 and p0123. I have that sensor (TPS) but have not installed it yet. Anyway, everything it throw a code i clear it after i see what it is.
10-19-2011 03:11 PM
TnDz TJ After you changed the O2 on BANK 2 DOWNSTREAM, did you go back and clear your codes? If so... and you are still getting the CEL, rescan your Jeep, it may be something else triggering the CEL.
10-19-2011 09:55 AM
jkics the o2 sensor that we replaced is on the bottom side of the cats and i remember something about bank 2, so im thinking we replaced the downstream bank 2.
10-19-2011 09:32 AM
wwch99tj Better answer ^^
10-19-2011 09:30 AM
TnDz TJ Code P0432 indicates that the Bank 2 Main Catalytic Converter emissions efficiency has fallen below the minimum allowable limit. This threshold is tracked by the Oxygen Sensor located on or near the outlet of the Catalytic Converter.

This code refers to the BANK 2 DOWNSTREAM O2 sensor...

BANK 1 is cylinders #1, 2 and 3.... BANK 2 is #4,5 and 6...

There are 4 O2 sensors total...

BANK 1 UPSTREAM
BANK 1 DOWNSTREAM
BANK 2 UPSTREAM
BANK 2 DOWNSTREAM


Hope this helps you out... I'm going thru the SAME THING right now... if not the O2(s) ... then the CAT is shot, which means a new downpipe for abut $350 at Rock Auto (Cheapest I have found). It replaces both BANK 1 and BANK 2 cats at the same time.
10-19-2011 09:14 AM
jkics
P0432 code

I recently had one of the o2 sensors replaced cause it was blowing the fuse. Im thinking it was the last one in line. Now from time to time I get P0432 code. Any connection? any ideas? I read somewhere that the first sensor is older than the last one, maybe the cause. Hope im making sense !!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 07:01 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC