Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Tech Forums > Communications and Electronics > Uconnect 430N dials once and hangs up

Join Wrangler Forum Today


Thread: Uconnect 430N dials once and hangs up Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-15-2013 10:20 AM
xsdbs Thanks for the info below.
I won't need the build date being that it's a 2013, I know it's got the most recent SW in the Uconnect module. I am trying to see if I know anyone with this phone that I can borrow it for a couple days.




Quote:
Originally Posted by wfbill View Post
This is good info I appreciate it. It makes sense too after observing the functionality.

1) 2013 JKU MOAB (not sure build date - shame on me)
2) Model number is SCH1405 firmware 2.3.6
3) New Jeep, been doing it since purchase
03-13-2013 12:33 PM
wfbill This is good info I appreciate it. It makes sense too after observing the functionality.

1) 2013 JKU MOAB (not sure build date - shame on me)
2) Model number is SCH1405 firmware 2.3.6
3) New Jeep, been doing it since purchase
03-13-2013 11:38 AM
xsdbs This is a Samsung issue, not Uconnect. HTC has the same issue with the Rezound and the DNA. I got with their BT team and sent them traces of the issue, they came out with a SW update for the DNA that fixed the issue and are working on the Rezound now. Uconnect does not control the call, it only sends a BT message to the phone and tells it what to do. Then there is constant communication that is done between the phone and Uconnect.

When Uconnect tells the phone to place a call, the phone tells Uconnect ok. Uconnect will now start asking the phone if there is an active call, the phone needs to reply back yes or no. This needs to happen so that Uconnect knows to tell the radio to stay in hands free mode or go back to the radio. If the phone replies back with "no" or it doesn't reply back at all, then Uconnect will let you know that the call has completed and also tell the radio to go back to the stereo mode.
The phone may continue to have the call go thru on the phone itself (which is what's happening here).
If you watch the phone when Uconnect says "call completed", the call is still alive on the phone, now do this- press and release the Uconnect button and say "call" (any contact in your phonebook). Does the call go thru and the first call is on hold in the phone?

1) What is the year and build date of the vehicle?
2) What is the SW version and Android version of your phone.
3) Has this always happened or recently started?










Quote:
Originally Posted by wfbill View Post
I did some Google searches and it isn't really mentioned in any informative way. I am wondering if anyone else has a new JK with the 430N and UConnect and has the problem: I hit the Phone button on the console or steering wheel, it says it is connected to my phone, then I tell it to call "Example". Once I verify blah blah it dials once and then hangs up and says Call Completed.

I am not sure if it is ever really making the outbound call. I can try the call a second time and it works fine. Anyone else run into this? I have a Samsung Stratosphere 4G phone.
03-12-2013 01:19 PM
wfbill
Uconnect 430N dials once and hangs up

I did some Google searches and it isn't really mentioned in any informative way. I am wondering if anyone else has a new JK with the 430N and UConnect and has the problem: I hit the Phone button on the console or steering wheel, it says it is connected to my phone, then I tell it to call "Example". Once I verify blah blah it dials once and then hangs up and says Call Completed.

I am not sure if it is ever really making the outbound call. I can try the call a second time and it works fine. Anyone else run into this? I have a Samsung Stratosphere 4G phone.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 01:12 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC