Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Jeep Discussions > Communications and Electronics > Dash Stock TJ Speakers

Join Wrangler Forum Today


Thread: Dash Stock TJ Speakers Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-07-2013 02:05 PM
Duckmasterlack I can't tell if an amp was installed at one point or another. I'm thinking about taking a speaker out of my sound bar and plunging it in to the front speaker if they have the same harness connection. The sound bar speakers work fine and should give me an indication if the wiring is still good or if I have to trace the problem back to the head unit.
05-07-2013 11:32 AM
CoreyZ Perhaps they arent even hooked up?

Did they install a new amp also?
05-06-2013 01:11 PM
Duckmasterlack That is the first thing I tried. When I fade to the front there is no sound not even static. I have had experiences with blown speakers before and most of the time there will be some feedback. I was wondering if this is a common thing with the dash speakers on the early model TJ's.
05-06-2013 12:25 PM
Jerry Bransford With both front speakers out, I probably wouldn't suspect them. Could your radio's fader control be set all the way to the rear so only the rear speakers are getting power?
05-06-2013 10:01 AM
Duckmasterlack
Dash Stock TJ Speakers

I purchased a 1999 TJ that the PO installed an aftermarket head unit. I noticed that the only speakers that are working is the sound bar. After a little research I found that there are two speakers in the dash are not working.

Is this a common problem with the stock dash speakers to blow or do I have some other problems further up the line. I removed the covers and the speakers put a volt meter on the connections and i am getting around 2.5 volts when the radio is on.

Is it possible that the speakers are blown and I can slap in a new set of speakers and I'm good to go.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 03:37 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC