Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Help! Clutch question!

Join Wrangler Forum Today


Thread: Help! Clutch question! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-23-2009 07:59 PM
Jerry Bransford I'd have to guess it's outside of the transmission (a good thing) and likely having to do with the hydraulic linkage between the clutch pedal and slave cylinder. The master and slave clutch cylinders are a closed assembly that Jeep sells as a pre-assembled & bled hydraulic system that is likely what would be the fix for your problem.

I'd remove the two bolts that hold the slave cylinder to the transmission bell housing and lift the slave cylinder off so you can watch its piston that pushes against the clutch fork inside as someone steps on the clutch pedal. Is the piston going in/out smoothly and does it push outward with considerable force as the clutch pedal is stepped on? It should. No worries if the piston falls out of the slave cylinder, just reinsert it and it'll be fine. Just don't let it fall inside the bell housing.

No guarantees of course, your problem could certainly be caused by the clutch mechanism inside the bell housing but this is sure a lot easier to check first.
06-23-2009 07:44 PM
ScottyWantsWrangler
Help! Clutch question!

Here is my newest dilemna...


-I noticed yesterday that when I step on the clutch i get a "click" every so often.

- Today I started my car and when my foot was down on the clutch the motor was sounding very "groggy". It would stop after I took my foot off the clutch.

- Every step down on the clutch has been different as far as how much force I had to use to get the clutch down. It varied from very easy to very hard.

- The clicking continued along with every so often it being almost impossible to shift. I had to use a lot of force to shift. This was usually when I was going slow or starting up.

- Any ideas? Is the clutch going? There is no gear slipping ( yet ) so I didnt think that was it. Transmission problem?


Thanks!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 12:41 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC