Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > Is this a Jeep thing?

Join Wrangler Forum Today


Thread: Is this a Jeep thing? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-12-2009 03:27 PM
TurboTony84 Lol. its really at random. at cold itll do it, then idle out to about 600-800 then like half the time after the engine is warm the idle changes. the idle doesnt move at all, but the set idle seems to be off. its more annoying than anything else. i figured maybe someone ran into this. its like the 5.0 mustangs when the IAC goes bad the engine runs like $hIt. not sure if its a jeep thing, if its something related to vacuum, or air intake.
10-12-2009 05:16 AM
csamn2007 OMG that color is so bad for that problem! Thats why i didnt buy a dark blue jeep! Just messing, Mine does that only when its cold then it levels out around 800. Is this under normal conditions? Alot of spikes?
10-12-2009 01:09 AM
TurboTony84 oh forgot to add 63XXX miles. traded my 01 F-150 for it, and havent looked back at ford since. not to say ford sux, but jeeps are friggin Awesome!
10-12-2009 01:08 AM
TurboTony84 thanks. i have a 02 wrangler sport. 4.0 I6. besides the funny idle, great engine. 5 speed manual transmission. dark blue.

just seeing if anybody else has the same issue. the idle doesnt fluctuate at all. it'll stay at a steady pace, but the idle isnt consistent. its either dead on at 600 (about half the time), or anywhere up to and including 1100 RPM. not sure what to look at first. TPS maybe?
Pics soon to come.
10-11-2009 10:41 PM
ExDementia Help us help you!

Give us some specs: What engine do you have? What Transmission? What color is it?

Oh and welcome to the forum!
10-11-2009 09:49 PM
TurboTony84
Is this a Jeep thing?

Random Idle. the idle on my wrangler stays steady at the set RPM, but never idles at the same RPM. itll idle at around 600 , but may switch to 1100, 1000, 800. it never stays the same. its been this way since i bought it, and i love my wrangler, but this just gets annoying. what gives?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 08:25 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC