Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Starter problems PLEASE HELP!!!

Join Wrangler Forum Today


Thread: Starter problems PLEASE HELP!!! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-15-2007 07:36 PM
blownfanswitch 97redtj,

i see you're running the 4 banger. i was thinking a/b putting larger tires on mine. how does the 4 banger do w/ those 33's?
01-15-2007 06:57 PM
97REDTJ Thanks everyone for all of the quick responces, i think im about to start pricing iginition's this week. ONce again THANK YOU EVERYONE for pointing me in the right direction. ill let yall know more as i find out more.
01-15-2007 06:12 PM
Triple88a When you spin the key to try to start it do all the lights come on? Lights, you know check engine, air bag, battery, oil etc?

If yes you can possibly just add a start button to it. http://www.hondapl.org/testy/s2000/StartButton.jpg

You spin the key to on possition and press the start button and there it goes rumbling
01-15-2007 02:59 PM
Tiburon do you have a Remote starter installed in there. I've heard of cheapo RS units causing problems like that.
01-15-2007 02:18 PM
jbone303 I had the exact thing happen to me. There is a small peice of plastic that connect the key tumbler and the ignition switch mine broke in half and sometimes it would catch enough that it would start. we could jump start it by the fuse block under the hood. The only problem is that NO ONE selles this part. I had to buy a hole stearing colum off ebay (50 BUCKS) just to get that little brown peice. but i have an extra column
01-15-2007 06:50 AM
4Jeepn Perhaps a bad ground as well.
01-15-2007 01:34 AM
Triple88a Before you start replacing stuff bypass the ignition switch to see if it starts then. I also think its an ignition switch.
01-14-2007 11:19 PM
RioGrande95 I agree. Its probably the ignition switch, or the wire coming off of the ignition switch. Maybe the wire has broken its connection or rubbed through its insulation?
01-14-2007 10:45 PM
04moneypit Have you checked all your connecting wires? But what it really sounds like is since you can jump the terminals to make it start and it sounds like it will crank with the key sometimes, but not always, and you have power in the "run" position, I would have to guess at it being your ignition switch having a bad or deteriorated connection. So it may need to be replaced.
01-14-2007 09:58 PM
97REDTJ
Starter problems PLEASE HELP!!!

I have a 97 TJ with the 2.5 four banger. When i try to start my jeep nothing happens at all. All my gauges still come on the radio still comes on the cb still works but it wont start. Its like its not getting power to the starter. Rarely does turning the key start the jeep, i have been having to crawl under the jeep and short out the starter to start the jeep. I have replaced the starter fuse in the fuse box many of times to see if that was the problem. Also sometimes my starter will not disengage. It well constantly keep its self engage for about 30 secs to a min. Or i have the take the battery cables off to stop it. I have already replaced the starter as well. both the fuse and the starter are less then a week old. I have ran out of ideas to fix this problem. If i am over looking something or you have any ideas that may help fix this please do! Sorry about this being so long i am just trying to express all i have done to fix this problem. Thank you all! 97REDTJ

P.S ANY AND ALL IDEAS WILL BE GREATLY APPRECIATED!!! I AM DESPERATE AT THIS POINT!!! I START SCHOOL VERY SOON AND I AM TRYING TO HURRY AND FIX THIS!!! AGAIN THANK YOU ALL!!!!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:55 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC