Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > New to the forum, have an engine question

Join Wrangler Forum Today


Thread: New to the forum, have an engine question Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-14-2010 12:15 PM
TJnVegas
Thanks to both!

Thanks for the quick response, i think ill take the advise....maybe change the valve cover gasket and let it ride! Thanks again, its good to have outside thoughts. have a good one!
03-14-2010 07:47 AM
gmiller0737 Welcome to the forum, As far as the spark plugs it looks like a little ash deposits pretty normal for a vehicle with higher milage I would not worry about it,as far as the oil leak issue clean it up then re check it possibly the valve cover gasket,If you need to replace the Valve Cover Gasket try to get Fel Pro's Perma Dry Gasket they are one of the best gaskets out there.
03-13-2010 09:30 PM
pokey If the jeep runs good, the plugs may just have been overdue for a change. They don't look too bad. The oil could be the valve cover gasket. If its not dripping on the ground I wouldn't worry about it.
03-13-2010 09:20 PM
TJnVegas
New to the forum, have an engine question

Hey all!
I just bought a used 97 wrangler and lovin' it! Just started with an oil, air filter and spark plug change, and found a few concerns. First, it seems like there is excessive oil build up on the front of the motor. Not sure but maybe it needs a new valve or head gasket. Second, when i pulled the spark plugs the number 1 and a little of 2 plugs seemed to have a lot of build up on it (burned, or caked on, but not rich or flooded look). So there's my problem, any help would be great!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:39 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC