Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > TJ Rocks side to side when first started!

Join Wrangler Forum Today


Thread: TJ Rocks side to side when first started! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
08-27-2010 01:04 PM
BigSahara It's just a general OEM gas cap with a good seal. The gas smell is coming from the engine bay and I get a high pitched whining noise when I hit the gas and it goes away when I coast. Is this consistent with an EVAP leak?
08-27-2010 12:45 PM
Jerry Bransford If that new gas cap has a key lock on it, try replacing it with the OE non-locking gas gap. Locking gas caps are notorious for leaking air which will trigger an evap leak error code.
08-27-2010 12:42 PM
BigSahara Hmm, the gas cap is new. One other clue is a slight gas smell coming through my vent only on start up. After a minute its gone. For about a week though the gas smell was gone and the engine was not rocking. Could an EVAP leak cause this? Also where could I get replacement hoses?
08-27-2010 10:56 AM
Jerry Bransford
Quote:
Originally Posted by tator TJ View Post
Sounds like motor mounts possibly and on the evap code try replacing the gas cap
X2, or just check that the gas cap is simply on securely. A loose gas cap can even cause an evap code.
08-27-2010 10:53 AM
tator TJ Sounds like motor mounts possibly and on the evap code try replacing the gas cap
08-27-2010 08:44 AM
BigSahara
TJ Rocks side to side when first started!

So I stared my TJ about a month after the engine was replaced and it starts to rock side to side and it sounds like the engine is struggling and then mellows out in about 5-8 seconds. What could this be? Are the engine mounts loose? I also have a code for a small EVAP leak. Is it a vacuum hose issue? I have a 3 year 100k mile parts/labor warranty but I'm tired of having other people work on my Jeep and never know what the hell they do to it! Any help on this issue woul be greatly appreciated.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:05 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC