Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Jeep shakes on startup!

Join Wrangler Forum Today


Thread: Jeep shakes on startup! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
12-22-2010 04:05 AM
jdpoissa If you guys get any more information, please share. My Jeep sometimes shakes at startup and always has the P0456 engine code. Runs good though.

John
11-11-2010 09:00 PM
telecrazy I have the opposite issue. My engine shakes when I turn it off. I thought it was the engine mounts but the mechanic at the Jeep dealer didnt seem to concerned with it.
09-18-2010 03:33 PM
BigSahara I am also getting a code PO456 and I smell a light gas smell coming through the vents when I start it up.
09-18-2010 03:09 PM
BigSahara Yes it idles below 1000rpms fro a few seconds but then jumps up to normal. I was reading somewhere about how an EVAP leak from the EVAP Canister can cause a rough idle. I was told that a simple test for this is to use a pair of long-nose pliers to squeeze the main purge line shut while the engine is idling. There should be no change in the idle. If there is, you need to buy a new one. Does anyone know where the main purge line is and where the EVAP Canister is?
09-17-2010 04:20 PM
Wildkarde Does it idle really low when first started? That can cause the shaking you are describing.

Just the first thing that came to mind because I had a old plow truck that did the same thing, I never bothered to figure out what caused it to idle low at start up since it was a plow truck and wasnt worth the effort.
09-17-2010 04:15 PM
BigSahara
Jeep shakes on startup!

I just had a new engine installed and everything was fine for about a month and now every morning when I start it up, it shakes for about 10 seconds and then mellows out. I know that the engine was reprogrammed for the install at the shop and everything that was originally on it was put back on. The spark plugs are relatively new but the injectors are original. What could be causing this?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 08:16 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC