Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > Certain bumps, 93 yj has an after clanging noise

Join Wrangler Forum Today


Thread: Certain bumps, 93 yj has an after clanging noise Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-13-2011 02:07 AM
Dr. Venture yeah i checked that as well. i actually angled the muffler so that it does not hit. also funny thing is that my exhaust is somehow binding and is extremely tight giving hardly any leeway of movement. Riding home tonight from the girls i noticed that i feel nothing in the steering when it clunks, just right at my feet and almost in the center. So just now when i got home i took an LED light and slid under neath and peeked at my stock oem trans mount. One side looks to be split or coming apart. So i am guessing/hoping that may be the issue. 30 bucks just now ordered a pollyU one and i'll throw that in when it comes in. I also ordered the pollyu engine mounts as well. been wanting to change them regardless of the noise. Hope one or the other takes care of it. crossing fingers at trans mount being bad.
02-12-2011 05:15 PM
Rastaman69
Quote:
Originally Posted by Dr. Venture View Post
where exactly would it bump? only thing that is extremely close to my muffler would be the rear drive shaft.
I had the same problem. I installed an aftermarket header and there must have been a slight difference in the length from the OEM exhaust manifold because my exhaust pipe started to rub against the rear driveshaft. Funny thing is that it only happens in a right turn. Crawl under your Jeep and see if you can see any dirt/rust knocked off the driveshaft under your driver's side floor board.
02-12-2011 12:30 PM
Dr. Venture Lets pretend im Bob Barker, and your on the price is right.....Rusty Knutt...COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOME ON DOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOWN!!!!
02-12-2011 12:10 PM
Rusty Knutt Im in GA. And volunteer to be stung up under the jeep with a stethascope(sp?).........
02-12-2011 12:02 PM
Dr. Venture where exactly would it bump? only thing that is extremely close to my muffler would be the rear drive shaft. But i am sure it does not hit. my muffler does not have any leeway to move for some odd reason. and the muffler out back would have some kind of marks from hitting in which it does not. all it has is grease marks from splashing out the u joint.
02-12-2011 11:48 AM
Wallygator Mine was all new exhaust and everything tight too. Thats why it took so long to figure out. What was happening was when it the suspension flexed it would bump the exhaust. The aftermarket muffler was slightly larger than stock and didn't quite have the needed clearance.
02-12-2011 11:38 AM
Dr. Venture the exhaust i am 100% is nice and tight. Everything from the headers back is new, and stock parts. I even picked up the aftermarket stock manifold with the flex pipes built in. (although i dislike flex pipes) I figured at 197k everything was done for, so i replaces all new leafs and shackles. All stock height, with the exception of the angle shims. Drive train is stock and last night i made sure my u joints were nice and tight as well. no play in them. I also lubed everything up as far as greasing goes. and myu shackles are greasable too. i thought it might have been the jack out front but i made sure that was solidly tight in place. i did find one of its tools in the under body paneling, but since removed it and the noise is still there. so it wasn't that banging around.
02-12-2011 11:35 AM
Rusty Knutt Wallygator might be on to something there
02-12-2011 11:34 AM
Rusty Knutt Are you running a lift? Anything other the stockdrivetrain? Have you checked leaf packs and suspension hardware?
02-12-2011 11:32 AM
Wallygator Mine was doing that and it turned out to be exhaust. I had no idea how much movement there was in the exhaust when I was wheeling
02-12-2011 11:25 AM
Dr. Venture yes i did. and i have changed those a while ago when i 1st picked up the jeep. the noise was there before, and after. But i did recheck them and they are all nice and tight.
02-12-2011 11:23 AM
Rusty Knutt Have you checked your body mounts and bushings.....just a thought.
02-12-2011 10:43 AM
Dr. Venture
Certain bumps, 93 yj has an after clanging noise

After i ride and hit bumps the jeep does its thing and just before it settles down i feel and hear the clanging. I feel it right at my feet and almost feels at times the undercarriage wobbles. I have checked and rechecked and spent some money now changing motor mounts, and sway bar bushings, and new links and even the bolts for the top links in case they wore out. I even changed my trans mount twice. And i changed my shocks as well. Put new mounts in my track bar as well. EVERYTHING feels nice and tight. But i still get that same damn noise. I was almost at a point to thinking that the body was lifting off the chassis up front but i am not 100% on that. I am at a point to where i am going to tie someone underneath while i drive so they can pin point the noise..LOL!

ANyone have some sort of an idea that i have not tried???

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:38 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC