Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > 0 oil pressure at idle

Join Wrangler Forum Today


Thread: 0 oil pressure at idle Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-15-2011 11:07 AM
shipjim I had this happen, it was the sensor, they're cheap you just have to be a bit acrobatic to get it replaced, out is easy, break off the top and use a ratchet, in is a bit tight you[ll need a flat wrench.
02-15-2011 04:21 AM
Fweaky Apshouse could be right. Has the pressure been running low before today? If you change out the sender and still have a problem then get a mechanical gauge and check it after it warms up. Could be bearings especially the crankshaft bearings. Engine Oil Pressure Tester
02-15-2011 03:35 AM
Apshouse Well that's what I thought too, but I've replaced mine twice and it still does the exact same thing.. I'm thinking cam bearings!! I wish I'd never bought a Chrysler product!
02-15-2011 02:34 AM
s3nt3nc3d Most likely your oil pressure sending unit... common problem. Cheap and easy to replace.
02-15-2011 12:36 AM
PA x Jeep yeah its prolly something stupid like that
02-15-2011 12:35 AM
friedfish Sounds like a sensor issue to me.
02-15-2011 12:34 AM
PA x Jeep
0 oil pressure at idle

today my jeeps oil pressure decided to keep dropping to 0 when i come to stop, my check gauges light comes on also, any ideas of what it could be?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 03:25 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC