Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > Misfire problem

Join Wrangler Forum Today


Thread: Misfire problem Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-22-2011 07:54 PM
beejman25
Misfire problem

O.K. so I haven't had my Jeep for too long (97 4.0 sport) and my problem is that in the cold mornings when I go to drive if I don't let it warm up for at least half an hour when I hit the gas it stutters and then the check engine light comes on. I checked the codes using the dash and got 43-43-43. Basically misfires. I went to oreillys auto parts and checked and the codes using the computer were random misfire, cylinder 2 misfire, and cylinder 5 misfire.
I talked to my brother (previous owner) and he said it doesn't do it in the summer and apparently did it last winter, but he had no money to deal with it. I plan on doing sparks and wires in the next few days as the jeep has 244,XXX miles, and I have no idea when the last time they were changed. I was curious if anyone else has ever had a similar problem with relation to the cold, and what effect could the cold have on an engine to cause misfires? I've found that after starting and driving it the first time in the day the stuttering is gone for the rest of the day, but occasionally the check engine will still come on in the afternoon, but without stuttering or any noticeable changes. In all the other cars I've had it was always noticeable when I had a bad plug. Not just in the mornings/cold. I'm hoping its the plugs, but figured I'd ask some people more knowledgeable than me who might have experienced it before.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:02 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC