Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum > 2010 Wrangler Unlimited starting problems

Join Wrangler Forum Today


Thread: 2010 Wrangler Unlimited starting problems Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
12-13-2014 09:21 PM
Tnewcomb When the batteries in these Jeeps start to go bad it causes all kinds of electrical problems. My guess is it is the original battery and it is starting to go bad.
12-11-2014 11:16 PM
C283g Also, I don't think it it a fuse, I got it to work once out of about 20 try's. Unlocked it and tried it again. Some time later it worked again. That is where it is at for the night. I HAVE to have it locked up!

Thanks......
12-11-2014 11:08 PM
C283g Fore warning for all! I just started having the same type of issue on my 2010 rubicon. The anti theft and door locks are intermittent at best. I don't know if this is related but two days ago I tried to update my uconnect with the official disc and it wouldn't take. The screen froze. Not wanting to brick the radio I let it alone in the on position while I called tech support. After about 15 minutes on hold I got disconnected. When I went back out the Jeep wouldn't start. It wouldn't even click or turn over! I got a jump and all is well, it seemed. That night KNOWING I locked it, some dirtbags relieved me of over $800 worth of tools and a GPS! Timing could be a coincidence, but tonight on the way home I mad a stop. I know I locked it! When I came out, without thinking, I just opened the door and jumped in - the alarm started sounding! The alarm hasn't done that since, but I have found out now that though the lights flash and horn sounds, the locks aren't working! Even though the alarm LED on the dash is blinking - None of the doors are locked! Haven't had any ignition problems since the other day. Any thoughts or should I just take it in? AND what can I expect to pay at a dealer? Thanks for any guidance or advice. ....and for a scary thought if one would think about it - how can I ever again trust the visual and audible indicators even IF the dealer fixes it? From here on out I will have to check every door on ANY VEHICLE I drive! Just like the old days of walking around and locking each door! Thanks again for any suggestions!
12-08-2014 01:49 PM
kik It could be one of a number of issues. If or when my 10 does it I'll take it in. That would be my recommendation. The WCM on years other than 08 also have issues.
12-08-2014 01:35 PM
433Dan I am having the same problem with my 2010 wrangler, has anyone else discovered the problem?
03-22-2011 12:07 AM
Thracks Sounds like it's the anti theft system. Something is either wrong with your key, or the sensor in the ignition.
03-21-2011 07:59 PM
Weed Hopper Have you tried using your other key? Might have a bad key. Either way, I would take it to the dealer to be checked.
03-21-2011 11:44 AM
dandepatie
2010 Wrangler Unlimited starting problems

I have a 2010 Sahara Unlimited, 5 spd and I am having intermittent starting problems. When it occurs, it starts and then shuts of in a cpl seconds and then it is very difficult to start but it doesn't happen all the time. If I take the key out of the ignition and then wait a cpl seconds sometime it will start right up and sometimes it takes several tries. If it doesn't start, it cranks twice then stops. It seems like something is shutting the ignition off, but I don't know what it could be? I have never had any major service done to it and I have owned it from new. Does anyone have any ideas? I have seen a thread with 2008 JK's having nearly the same issue but I have not seen anything for 2010?

The Technical Service Bulletin is as follows for the 2008

Jeep wrangler Technical Service Bulletin #08-007-08

Group: Electrical

Date: March 4, 2008

Wireless Control Module (WCM)

Sentry key remote entry module (SKREEM)

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 03:04 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC