Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > Engine cutting off when throwing into park...

Join Wrangler Forum Today


Thread: Engine cutting off when throwing into park... Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
04-08-2011 07:46 PM
herbie not a solution and i dont have this problem myself but i am curious about crankshaft end play and crank sensor alignment since loading or unloading the engine seems to be the common deal here
04-08-2011 06:15 PM
BlackMetal 2004TJ Glad you posted this cause i was gonna post the same thing. For me it happened while i was still in drive at a stop sign my engine did a little sputter then shut off. I dont get it. It has also happened to me while throwing it in reverse while im still in reverse the engine will just shut off. Its happened to me like that a few times while in reverse but never in drive like it did today. I havent had it happen in park yet though. Im gonna post a thread about it too hopefully we can figure this out
04-08-2011 11:32 AM
Nano It may do a little sputter right before it cuts off.

I usually have my music blasting so I don't notice a whole lot as it's happening.

It seems to happen as I throw the shifter into park. Like the shifting into park causes the engine to cut off.

It hasn't happaned when I've shifted into park within the first couple minutes of starting the Jeep up.

I've mostly noticed it after I have just recently backed up (after having been driving for more than a couple minutes).

Like I said, it's not really bothering me, but I wouldn't want it to escalate to a bigger situation if addressing it sooner could limit that.
04-08-2011 06:38 AM
Kate does it sputter and die, or just die?
04-08-2011 06:32 AM
Nano
Engine cutting off when throwing into park...

I have experienced this a couple times and I was wondering if it was a prelude to a bigger issue.

I back into parking spaces a lot. Very rarely when I've come to a stop, I'll throw the jeep into park (Automatic) and the engine will cut off before I turn the key to shut it off.

It's never been an issue, because I have been getting out when it's happened. I just thought bring it here to see if anyone has any info incase this could be an escalating issue.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 04:49 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC