Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > HELP: 3" Zone Lift... vibration during acceleration

Join Wrangler Forum Today


Thread: HELP: 3" Zone Lift... vibration during acceleration Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-04-2014 10:31 PM
GoldenSahara00
Quote:
Originally Posted by H8S PVMT View Post
having similar issue on 02 with Z one 3" kit. I have a SYE and CV shaft. Removed the drop brkt kit when I did the SYE. Getting vibs at 60mph and up, can accelerate fine just vibs at 62 on up on freeway??
Have you adjusted pinion angle?
05-04-2014 07:29 PM
H8S PVMT having similar issue on 02 with Z one 3" kit. I have a SYE and CV shaft. Removed the drop brkt kit when I did the SYE. Getting vibs at 60mph and up, can accelerate fine just vibs at 62 on up on freeway??
05-07-2011 03:04 PM
GoldenSahara00 My vibes are 100 percent gone after my alignment, so hopefully you get this all worked out!

and jerry I just meant I know my tires were worn uneven and unbalanced and it felt like hell, and when slowing down had terrible vibes. new tires and align fixed it. I wasnt sure what his problem was. but of course the most likely culprit is that the tcase drop isnt enough with that 3/4 inch spacer on the zone lift.
05-05-2011 11:36 AM
Creepy Crawler Im thinking of getting this lift too... Hopefully you can get the vibes fixed!
05-05-2011 11:19 AM
Jerry Bransford Alignment has zero to do with this problem. A bad alignment will never directly cause vibrations, shimmy, etc..

Your issue is that the 1" t-case drop (make sure it was installed!) was not enough to fully compensate for the 3" suspension lift height. For some TJs, a 1" t-case drop is enough but on others, it's not enough for a 3" suspension lift. A lot of that depends on the transmission type/length which affects the rear driveshaft length... the longer the rear driveshaft, the less susceptible it is to vibration from any given height suspension lift.

To fully get rid of the vibrations which are caused by the now steeper angles at both ends of the rear driveshaft, you have to decrease those angles. There are three ways... drop the transfer case more (bad), install a pair of 1" taller motor mounts (better), or install a SYE and longer CV driveshaft (best/optimal).
05-05-2011 11:05 AM
Hendog No, it's not tires/alignment. When running down the road at 60 it's totally smooth.

IT ONLY VIBRATES DURING ACCELERATION.
05-04-2011 10:07 PM
GoldenSahara00 I have a 00 with 120k, and after the drop I have no vibes. are your tires balanced? are you sure toe in is correct for alignment? is it drive line vibes or from tires, can you tell? check that all wheels/lugs are tightened. do you have spacers in the rear in addition to the lift?

Ill try to think what else it could be
05-04-2011 09:39 PM
ForumKing SYE/CV may be in your near future.
05-04-2011 07:22 PM
Phil05LJ I just installed the same lift with a 3/4" t-case drop (thats what the kit comes with) on my 99 and I have the same vibes as you. I'm starting to think the rear u-joints are stressed, 12 years old and 142k. I just hope it holds together a for a while longer.
05-04-2011 03:13 PM
Hendog Yes
05-04-2011 03:09 PM
2000sooners1 did you get the front end aligned after installing the lift
05-04-2011 02:59 PM
Hendog Yes
05-04-2011 01:38 PM
Bone Did you install the T-case drop that came with the kit? A lot of people skip that part on a TJ; you can can get away with that on an LJ but not the TJ.
05-04-2011 01:22 PM
Hendog
HELP: 3" Zone Lift... vibration during acceleration

I had my 3" Zone Lift and 33" tires installed on my '99 TJ (5 speed, 4.0L, 75k miles, orig clutch, 3.07 gears) yesterday and the Jeep now vibrates when under acceleration.

It doesn't happen under very light acceleration. Only under load.
The kit came with a 1" (I think) transfer case drop.

What could it be?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 01:42 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC