Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > Need help

Join Wrangler Forum Today


Thread: Need help Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-04-2011 08:08 AM
rubicon05
Quote:
Originally Posted by bob turnbow View Post
Good news, got my jeep back from dealer yesterday. They fixed park problem under recall no charge. Bad news , i told them to check my a/c it wasn't very cold. They said condenser was leaking and a couple of other things 862.00 bucks.............
You win some, you lose some.
06-04-2011 07:17 AM
bob turnbow Good news, got my jeep back from dealer yesterday. They fixed park problem under recall no charge. Bad news , i told them to check my a/c it wasn't very cold. They said condenser was leaking and a couple of other things 862.00 bucks.............
05-31-2011 09:48 AM
bob turnbow I called the 800 number and was told my tj did have a recall on this problem and should be fixed under warranty. thank guys for the info this should save me some bucks.
05-30-2011 04:22 PM
bob turnbow Thanks i will check on recall for sure.
05-30-2011 09:38 AM
Shelby427 There was a recall on the 05/06 wranglers just for this problem.
The cup that holds the shaft in place was improperly installed, and could/would prevent the vehicle from locking into park. Might want to give Jeep a call tomorrow.


A free fix is better then a big bucks one if yours falls in the recall.


http://www.motortrend.com/cars/2005/...lls/index.html
05-30-2011 08:18 AM
rubicon05 Yup, sounds like the parking paw is broken. Yes the trans has to be removed and disasembled to replace the paw.
05-30-2011 08:06 AM
bob turnbow It does it every time now. Has never been put in park while moving since i've had it. I've been using parking brake but want it fixed. Is pulling the tranny the only way?
05-30-2011 07:31 AM
Shelby427 I know ours at times will roll an easy foot or so when put into park. Scared the bajeezus out of me the first couple of times.

If yours rolled multiple feet, only think I can think of is that the park pawl didn't drop down and lock. Might of hung up momentarily.

You'd be amazed at how tiny that little piece of metal is that holds the jeep from moving. I've seen them bent/broken on occasion, usually from someone slamming the vehicle into park while said vehicle is still moving.

If it starts doing it, two choices. Start using the parking brake, or yank the tranny.
05-30-2011 06:56 AM
bob turnbow
Need help

Pulled up in the driveway and put my 05 auto 4.0 in park and it would roll just like it was out of gear . Tried it several times, once it went in park but tried it again and it won't now. No noise shifts good never done this before. Anyone have any ideals?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 03:32 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC