Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > 1992 Wrangler trouble starting

Join Wrangler Forum Today


Thread: 1992 Wrangler trouble starting Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-07-2011 11:52 PM
jerry3360 if its a grand cherokee go to the tail gate lock and then unlock it theres an alram switch in the hatch for a back up. may people dont know this
05-30-2011 07:23 PM
Sayaan
1992 Wrangler trouble starting

Okay so i have a 92 wrangler and recently it stopped starting

the car cranks over but wont start.

So heres what i have done so far for diagnostics.

- the fuel pump wasnt spooling when i put the key in the on position, so i jumped the relay (literally used a paper clip to bypass the relay and turn on the pump), and i heard the pump turn on and the fuel flow. So i replaced the fuel pump relay thinking it went bad.

- after i replaced the fuel pump relay( in the fuse box near battery) the car still didnt start, it did the same thing, it cranks but doesn't fire up. i was seriously baffled

- i then thought it was maybe fuel pressure at the rail, maybe the fuel pump isnt generating enough pressure, thus the jeep not starting. Got a fuel pressure gauge, attached it to the schrader valve(the little valve on the fuel rail) and tested the fuel pressure. I got around 40psi when cranking the car, and again no pressure when i turn the key to the "on" position. I then tried to bypass the relay again, and check pressure, i measured 34-36psi

Then i was told to disable the security on my car, as i mentioned that the night my car refused to stop, i locked the doors and in the morning, only opened the passenger side door and hopped into the drivers seat( thus not disabling the alarm or something). well after i locked both doors and then unlocked them both...the car cranks over....

So when i start the car it struggles to idle, the RPMs are really low like just a tick above 0. It sounds like one of the cylinders isnt firing, as the car shakes as it struggles to idle.

Now i am thinking that maybe the rotor is broken, and there isnt spark going to all of the cylinders. And yes there maybe some spelling mistakes as i wrote this relatively quickly on my way out to autozone, but any ideas would be appreciated. I will try to post a video of what the engine looks and sounds like when i turn it on now

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:26 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC