Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > Engine power reduced.

Join Wrangler Forum Today


Thread: Engine power reduced. Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-01-2011 07:29 AM
JamesHolmes
Quote:
Originally Posted by ajjkh225 View Post
hahaha
wat do call it then?? my jeep? lol
wats W/A tune up?
Call it your Jeep, Baby, Rig, Truck. Never car. W/A = with a. (you see it now, right)
06-01-2011 12:51 AM
Mr_RPM 98 octane? try 87 or 89 next time
06-01-2011 12:21 AM
ajjkh225 hahaha
wat do call it then?? my jeep? lol
wats W/A tune up?
05-31-2011 09:23 AM
sevenservices on the engine start w/a tune up. And for gosh sakes, please do not call it a car.
05-31-2011 09:18 AM
Shelby427
Quote:
Originally Posted by ajjkh225 View Post
i also got another problem, not that major.

when i try to do steep turns on low speed(e.g like in carparks) my car wobbles to the right and the left. i think its the tyres. especially when i put it on 4wd. is this just my car thats the problem? or is it the same to all??

it might be the tyre pressure. not sure.. T.T
plz HELP~~
Thanks~!^^

Well first off do not use 4wd on dry pavement. You will/are binding up the system, and it can get ugly and expensive real fast.

Also check to see if it's actually coming out of 4wd, when shifter is in 2wd.


Some other items to check. Track bar, bolts to the front axle and right frame rail, if it's loose or the bushings are worn, it will let the axle shift back and forth.

Bad U-joints, most likely axle ones. On a hard turn they are in their extreme bind position, a bad one will hang up and make the vehicle turn erratically.
05-31-2011 09:16 AM
ajjkh225 okay thanks for the help. ill give it a try and get back to u =]
05-31-2011 09:10 AM
Shelby427 Start with the basics. Most likely fuel or exhaust. Like plugged fuel filter/screen, pump going south, restriction in the exhaust (cat convertor)

A bad cat is often associated with a rattling exhaust, engine temp going higher then normal, and a rotten egg smell. Also if you put your hand back where the exhaust exits, and someone accelerates the engine, you won't feel much difference in flow.

Pumps act up before they die. They can intermittently stop and start, or slow down, which drops the available fuel supply.

The filter/screen, well, block one up and you strangle the engine for fuel.

All of them can cause lack of power, poor acceleration, etc.
05-31-2011 09:10 AM
ajjkh225 but i put in 98 octane after for a few weeks. but it still does not change.
05-31-2011 09:07 AM
Wyominer First post, it could very well be the use of e10 that is causing the power issue.
05-31-2011 09:04 AM
ajjkh225 i also got another problem, not that major.

when i try to do steep turns on low speed(e.g like in carparks) my car wobbles to the right and the left. i think its the tyres. especially when i put it on 4wd. is this just my car thats the problem? or is it the same to all??

it might be the tyre pressure. not sure.. T.T
plz HELP~~
Thanks~!^^
05-31-2011 08:57 AM
ajjkh225
Engine power reduced.

Hi, i currently owned a 2005 extreme sports wrangler for about 6 months now.

but starting from last month i noticed that the power output of my car started to reduce. RPM not going up as fast and not as torquey as before. dont know whats wrong with it.

Maybe its because i put e10 fuel into it now.. is but the difference is huge.

can help me here???

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:11 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC