Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > 04 Rubicon 42rle auto transmission code P1776 issue

Join Wrangler Forum Today


Thread: 04 Rubicon 42rle auto transmission code P1776 issue Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-22-2011 03:29 PM
barberjd Thanks for the reply. Unfortunatley, I purchased it in this condition. I just went ahead and purchased a 42rle(6k miles) from Davey's Jeeps for $450 so I hope that is the best way to go. I'll be sure to add a cooler just for added insurance.
06-21-2011 11:22 PM
Shelby427 There is a TSB # 2100804, for this code, on the 04 Wranglers.
Can be a faulty solenoid, sticking in the bore, and/or just a misadjusted linkage, causing it.

By any chance did the tranny get hot before this occurred? Seems to be a culprit with the sticking valve.
06-21-2011 01:55 PM
barberjd
04 Rubicon 42rle auto transmission code P1776 issue

I have a 04 Rubicon with the 42rle auto tranny that is throwing a code(p1776). You can take off down the road and it will shift fine but when you slow down the tranny goes into "limp mode." You can turn it off/on and repeat the stated steps. The solenoid pack was changed with a new one and now the scanner reads that the solenoid valve is stuck. Does anyone know how to fix this short of a rebuild?
Any help or suggestions are appreciated.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 03:50 PM.



Jeep, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC