Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > 94 yj shakes on acceleration in all gears

Join Wrangler Forum Today


Thread: 94 yj shakes on acceleration in all gears Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
08-15-2011 11:45 PM
5288dan thanks. i think its u joints myself.thanks for the help. i dont have jeep right now. will be able to take a look sometime this week and ill update my findings..
08-12-2011 11:24 PM
jk'n If you haven't been wheeling it and the problem just appeared, I would lean u-joint.
08-12-2011 09:28 PM
2xs
Quote:
Originally Posted by draarong2004 View Post
if it were a bent driveshaft it'd shake more than just accelerating....and it wouldn't change when letting off the throttle...almost thinking the same for u-joints for him
It would be worse upon accelerating, when there is power behind it.

trust me, I have bent drivelines on rocks and that is the result.
08-12-2011 08:57 PM
draarong2004
Quote:
Originally Posted by 2xs View Post
IMO: Bent driveshaft.
bad U-Joint?
if it were a bent driveshaft it'd shake more than just accelerating....and it wouldn't change when letting off the throttle...almost thinking the same for u-joints for him
08-12-2011 08:18 PM
2xs IMO: Bent driveshaft.
bad U-Joint?
08-12-2011 07:38 PM
Garyk
Quote:
Originally Posted by draarong2004 View Post
i'm still leaning towards engine failure of some sorts, when was the last time you checked the plugs? could be dirty injectors, did you check the engine mounts yet? it could be a u joint but that'd still make some sorta "shake" just maintaining speed or slowing down....especially slowing down with engine "braking"
When was the last tuneup? Is it a shake or a bad vibration. Like mentioned too, check the u-joints...
08-11-2011 09:56 PM
5288dan it shakes as long as i have my foot on the pedal not as much while maintaining speed as it does accelerating but very little while down shifting or engine braking. i dont have the jeep with me so i cant check these thing right now but hopefully within the next couple days ill be able to take a look at it.. again it started only a few days ago out of now where and is greating worse little by little every day.
08-11-2011 09:51 PM
5288dan if anyone else has any ideas please feel free to extend your olive branch of knowledge. it would be greatly appreciated. thank you...
08-11-2011 09:49 PM
draarong2004 i'm still leaning towards engine failure of some sorts, when was the last time you checked the plugs? could be dirty injectors, did you check the engine mounts yet? it could be a u joint but that'd still make some sorta "shake" just maintaining speed or slowing down....especially slowing down with engine "braking"
08-11-2011 07:45 PM
5288dan i also forgot to mention the trans was rebuilt about 3,000 miles ago dont know if that could be a factor. and yes only wen accelerating.
08-11-2011 07:27 PM
onroad It doesn't shake when you rev it in neutral, only when putting power to the ground? If you feel play in a u-joint definitely replace it. At least drop the driveshaft and wiggle all the u-joints, sounds like one might be binding up.
08-11-2011 07:22 PM
5288dan it runs good while idleing it only shakes when im accelerating and stop wen i let off the gas or push cluth in.motor mounts looked pretty good so did the trans mounts. the rear drive shaft has a little play in it. would that be the issue?
08-11-2011 06:51 PM
draarong2004 either a cylinder isn't firing, or you have a broken engine mount...
08-11-2011 05:59 PM
5288dan
94 yj shakes on acceleration in all gears

I have a 94 yj and just in the last couple days it started to shake while accelerating in all gears the higher the gear the harder it shakes and the harder you push the gas peddel the harder it shakes. It goes away when I release the gas or push in the clutch. Its not just avibration the whole jeep shakes when it happens. Any one have any answers for me??

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 06:50 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC