Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > Power issues

Join Wrangler Forum Today


Thread: Power issues Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
08-12-2011 08:59 PM
draarong2004 did you try blowing out the fuel lines?
have the fuel pressure regulator checked?

when it cranks, is it a hard crank? if so maybe the flywheel?
08-12-2011 07:35 PM
94whiteyj So i replaced the fuel pump and im still haveing trouble starting the jeep. And im still gettin low fuel pressure. Im not sure on what to do now!!
08-11-2011 07:47 AM
Thuone Shot in the dark, did you knock off any vacuum lines while screwing around in there? Listen close for a suck sound. I accidently popped one off while putting my lift on afterwards it kept wanting to die while idling I had to give it gas to keep her going.
08-10-2011 03:38 PM
94whiteyj Ive had a my mechanic look over it and distribtor is right on where its supposed to be. I have the 4.0. Checked the gas and its clean, no water in it.
08-10-2011 11:20 AM
2xs When you replaced your distributor, did you clock it correctly? you get the firing order correct?
Something is bugging me about that distributor, id look there again. you had a stuttering problem, replaced it now you have low power....

What engine?

Water in the fuel?

Air filter and fuel have been discussed, but im thinking you need more fuel pressure then you seem to have.
08-10-2011 11:10 AM
94whiteyj I checked all the fluids and they all look fine and are clean.
08-10-2011 06:51 AM
draarong2004 whats the oil look like? trans fluid/trasfer case as well
08-10-2011 06:09 AM
94whiteyj I looked at the air filter and it needs to be replaced. Goin to do that. I took it out and tried running it without a filter and still had a hell of a time just trying to get it turned over and running. It still idles low and doesnt feel like its getting enough pressure. Hopefully i can get around to checking the other filter in the tank
08-09-2011 09:41 PM
draarong2004 assuming you looked at your air filter and made sure it wasn't clogged....hrmm
the pump could be going out, it should be around 49 +/- 2 from what i've found online, haven't had a chance to check my repair book, 30 should be more than enough for it to run right though...did you check your air filter?...also there's a filter in the tank as well...assuming you didn't replace that one
08-09-2011 08:44 PM
94whiteyj
Power issues

Over the weekend i went out on a few trails and through a little mud. On my way back home my rear driveshaft dropped out. I replaced the 2 u joints and thats all good now. When i went to start my jeep it kept stuttering. Found out that my distributor where it attaches to the motor was cracked. Got that replaced and now its hard to get it even started. When i get it started, it idles low and when u drive it, it doesnt seem to be gettin enough power. Had my mechanic lookk at it and he said it could be the fuel filter. Tried that and still didnt solve the problem. He checked my fuel pressure and it was at mid 20's while ideling and barely reached 30 on throttle. What else could it be? He mentioned that it might be the fuel pump.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:05 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC