Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > Engine Loses Power on the Highway, Help?

Join Wrangler Forum Today


Thread: Engine Loses Power on the Highway, Help? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
08-22-2011 11:28 PM
SirCanni It's the cat I replaced mine with a magnaflow for 60 bucks problem solved. But you need 6" of extra pipe if you go that route.
08-22-2011 11:21 PM
dan-E Thanks for all the suggestions.
08-22-2011 06:49 PM
91 yj all good ideas would check fuel pump pressure may not have the pressure to drive at highway speeds
08-22-2011 06:33 PM
stykthyn had a saturn do this. turned out the coil went bad and wasnt sending a hot enough spark to maintain highway speeds but was fine around town.
08-22-2011 06:05 PM
Garyk Sounds like a fuel issue, water??..pump or pickup in the tank???The CAT might be a thought too.
08-22-2011 02:52 PM
vinni495 possobly your cat caonverter is piuging up ,that is a broken piece is rolling around blocking exit presure,when slowing down back presure is released leting broken piece fall down letting gasses flow again till blocked again.
08-22-2011 02:20 PM
goatman I would make sure the pump is in good shape first. Next would be making sure the gas cap is venting properly, not causing a vacuum in the tank.
08-22-2011 12:03 PM
dan-E
Engine Loses Power on the Highway, Help?

Hey guys,

I have a '95 with the 2.5L engine that has around 101,000 miles. I was on the freeway doing about 65 when all of a sudden the engine started misfiring/lugging/surging? Not sure what to call it, exactly. Basically, it feels like the engine sputters like it is low on gas and running on fumes, so it slows down briefly before it catches again, but never completely stalls. (I had half a tank left.) I limped home by downshifting and keeping the rpms up but once I got off the freeway and drove the streets, it ran fine.

I drove it to the shop the next day (no highway) but again, the engine ran fine and I couldn't get it check out since the were close. About a week later, after no issues I ran into the same problem on almost the same stretch of freeway, except this time my tank was nearly full.

It's weird how it's fine around town but this occurred twice at 60-65. My first thought was maybe the fuel filter but I just bought this I'm no mechanic so any advice would be appriciated. Thanks in advance.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:06 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC