Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Tech Forums > General Jeep Discussion > 02 Wrangler stops while driving

Join Wrangler Forum Today


Thread: 02 Wrangler stops while driving Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
08-25-2011 09:12 PM
Shelby427 If it's an automatic trans, sorry to say but that's what it sounds like. Something in the tranny is acting up.

And DO NOT install a larger fuse. Doing so could fry something like the wiring harness at least, or worse.
08-25-2011 06:44 PM
Wallygator Not a stronger fuse, they are blowing for a reason. Too much draw somewhere. Could be as simple as a cracked wire or bad ground but can be a bugger to track. A shop will be able to test how many amps the pump is drawing. Mine was drawing about 12. shoulda been about 5-6
08-25-2011 12:51 PM
VIwrangler2002 OK I'll have my mechanic check that stuff out! Also, sometimes when I'm accelerating, the engine or gears or something won't catch for a second so I'm revving in neutral then it will catch and the RPMs will go up and then drive normally. PLEASE tell me this isn't my transmission
Also, the fuse has blown. Twice. The metal part I can see has broken apart. Maybe a stronger fuse?
08-24-2011 10:40 AM
Wallygator If you had a new fuel pump installed I would say check the relay. If the old pump was drawing too many amps because ofbeing worn out the relay could be weakened.. Is the fuse actually blown or are yuoo just changing it. I thought it was my fuse and turned out to be my relay. By the time I swapped the fuse the relay was cooled off and would work again for a while. And never quit on short trips just after driving a while. Also did they put in a whole module? Cause the pressure regulators are know to go on the TJs. Also do another amp test I've seen new pumps that were bad right outta the box. Stay away from carter. Walbro is OEM. And Bosch is good. I went thru all this with my 03 and it can be a pain to track.
08-24-2011 10:33 AM
VIwrangler2002 The fuse has blown twice and I have a new fuel pump.
08-23-2011 12:10 PM
shooky Fuses blow because too much electricity is being drawn through a wire. If the fuel pump is worn out or if a hot wire is touching ground it will flood the wire with electrons and the fuse is the weak link so it blows first rather than catching a wire on fire and burning the jeep to the ground. You should use an amp meter to see what amps are being pulled. Amps are like gallons per minute. Voltage is pressure. watts are the multiplied total.
08-23-2011 12:01 PM
shooky Ok can you be more specific. A fuse blows or you think a fuse blows. Im pretty good with electrical issues
08-23-2011 11:51 AM
VIwrangler2002
02 Wrangler stops while driving

Hello,

I am having a problem with my 2002 Wrangler. The fuse (?) for fuel has blown twice, so I'd like to know how to prevent that and why it's happening because it's terrifying when the Jeep just shuts off while I'm driving...no brakes or steering and the hills where I live are STEEP. Before it shuts off the engine sort of sputters or hesitates; I'm not sure what to call it. When I'm coasting it sounds like the engine isn't even on it's so quiet. Any input will be greatly appreciated. Thanks!!

-Lindsay

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:16 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC