Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Alarm has hijacked my TJ....info needed!

Join Wrangler Forum Today


Thread: Alarm has hijacked my TJ....info needed! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-18-2013 10:51 PM
InvertChaos
Quote:
Originally Posted by kirkus View Post
Several months later after OP, and you guys saved me. Jeep's been sitting idle in the garage for four months waiting for a push start to get me to the shop after I thought my dead battery was accompanied by a bad starter. Decided to try a new starter relay today, and when the alarm went off after jumping the battery, it got me to thinking. Thanks for the alarm reset info!
I'm happy you found the thread then!
06-18-2013 02:17 PM
kirkus Several months later after OP, and you guys saved me. Jeep's been sitting idle in the garage for four months waiting for a push start to get me to the shop after I thought my dead battery was accompanied by a bad starter. Decided to try a new starter relay today, and when the alarm went off after jumping the battery, it got me to thinking. Thanks for the alarm reset info!
08-15-2012 09:41 AM
fbeiii InvertChaos thanks for the pictures and instructions, it saved me this morning. I haven't had the alarm activated for a year, had to disconnect the battery and after reconnecting it reactivated the EVS alarm. With dead batteries in both remotes I had to disconnect the battery again to silence, so your instructions above enabled me to be able to deactivated the alarm again so I could start it and drive to work.
08-29-2011 03:37 PM
InvertChaos Awesome! I'm glad that worked out for you. It really is frustrating when that thing takes over your Jeep. It took me 4 days to finally figure out that there was a hidden button. I finally found it in an eBay ad of all places. Someone was selling a new key fob with the same FCC ID and had instructions of how to disable the alarm and mentioned a hidden switch.

Hopefully between this thread and the thread of my own that I posted up a few months back the next person will find answers with ease!
08-29-2011 07:55 AM
Neil F.
Quote:
Originally Posted by Jerry Bransford View Post
There is no such thing as a factory installed alarm for a '97 TJ. Jeep didn't offer a security system for the Wrangler until several years later when the SKIM security system came out as an option.
The EVS was not factory installed but it was a Mopar accessory usually installed by the dealer or it could be owner installed.
08-29-2011 06:42 AM
TXVA97TJ Oops, hit the wrong button...didn't mean to send.
Seems I had a bad battery, and the low amps was firing my alarm up. The hidden button was very similar to yours and that was the key. Basically once the alarm went active I had to turn the ignition to start, and press the button...which fired the engine right up and let me put the alarm back into valet. Same thing happened when I changed the battery 20 min later but now good as new. Thanks again fellow NOVA Jeeper, and I will respond to that forum as well.
08-29-2011 06:36 AM
TXVA97TJ Invert chaos thank you so much. My system is a little different (older) but with your pictures I was able to get my TJ up, operational, and home!
08-28-2011 01:30 PM
InvertChaos Does it look anything like this?







If so I may be able to help. First I yanked that yellow fuse ^ to shut the thing up while I reconnected the battery. Once the battery was connected I replaced the fuse. Then I got in the Jeep after tripping the alarm (shutting then opening the door should do it) and held the hidden button. My hidden button happened to be right here next to the OBDII Input



So I held this button in for about 10-15 seconds while the alarm is going of then while holding the button turned the key to the "on" position. At this point the alarm stopped sounding but was not in valet mode yet. The red light/button on the dash then lit up solid, which I assume means active. I pushed the red light/button and it was no longer illuminated, which I assume means "valet mode". After that I was able to start my Jeep again and open and close doors without the alarm freaking out, and it has held since.

I'm posting this on the club website too so other people can find it. Let me know if this works!
08-28-2011 12:22 PM
InvertChaos Hello fellow NoVa Jeeper. I just posted up on the other forum that I'm about to snag some pics from my Jeep to try to help you out. The same exact thing happened to my 04 TJ a few months ago after I changed my battery. Standby
08-28-2011 12:16 PM
T2000J If it is a evs alarm on some the LED is the switch
08-28-2011 11:05 AM
TXVA97TJ Superfluous info noted Jerry, many thanks.
08-28-2011 10:58 AM
Jerry Bransford There is no such thing as a factory installed alarm for a '97 TJ. Jeep didn't offer a security system for the Wrangler until several years later when the SKIM security system came out as an option.
08-28-2011 10:25 AM
jefferyfghezzi Attachment 65197 This is not for your vehicle,but may help!
08-28-2011 07:09 AM
TXVA97TJ
Alarm has hijacked my TJ....info needed!

Long story short, my 97 tj is sitting in a parking lot in Leesburg because the factory installed alarm system (EVS II) is in panic mode and the engine won't start. I believe the problem resultant of a weak battery, as the engine would not " turn over " and then the alarm kicked in. I had been operating the alarm in valet mode as the alarm transmitters were long ago inoperable and I must say embarrassingly I don't know where the hidden kill switch is (I am not the original owner, shame on me). The hidden kill switch is apparently a way to override the system without the transmitters. Obviously fault rests squarely on me for not removing the system prior to now.
So....does anyone know anything about these systems? I would love to cut the darn thing OUT of the vehicle altogether but first I need to get it off the lot. I am workin this morning but was hoping this afternoon I could try taking the battery cable off in hopes of a reset....think that would work? Or would it simply re-arm in panic mode when attached the cables? Thx for any advice in advance.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:19 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC