Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > Trail Talk and Land Use Forums > On The Trail > az - anaconda

Join Wrangler Forum Today


Thread: az - anaconda Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
11-06-2007 03:53 PM
ygohome yeah, got a new clutch and new rear pinion bearing. 4wheelers were saying at first that it sounded like the rear locker or gears or something broken. Thats when I called Jeremy at AO to see what options I might have if I ended up having to get it fixed (arb & Mas Grand?)... fortunately it was just the pinion bearing but my credit card was ready. lol.

And of course there was that little deal about the transfer position sensor not working and that prevented my rubicon from engaging its lockers but I found an easy workaround to that so its all good. I'm running this trail Saturday and maybe colatoral damage too.

Hows your jeeps front axle doing?
11-05-2007 05:13 PM
1BLKJP Nice work Ben. Did you get your Clutch and everything worked out also? Heard you were having some issues while we were out last week.
11-04-2007 07:48 PM
Texapple pics are great & glad you fixed your problem
11-04-2007 06:27 PM
Levinoss
Quote:
Originally Posted by ygohome View Post
I got under the jeep today and figured out that the transfer case position sensor was bad.... since the jeep couldn't see that it was in 4lo it wouldn't let the lockers activate. I couldve waited till the dealership was open on Monday and picked up a new sensor but I hate going to the dealership. and who knows how much they wouldve charged for a new sensor ($20 or $200) lol. So I wired it so the locker switches would bypass the tcase position sensor. Now my lockers are working again and I'm ready for next weekend
Thats how we roll!

~Lev
11-04-2007 03:49 PM
ygohome I got under the jeep today and figured out that the transfer case position sensor was bad.... since the jeep couldn't see that it was in 4lo it wouldn't let the lockers activate. I couldve waited till the dealership was open on Monday and picked up a new sensor but I hate going to the dealership. and who knows how much they wouldve charged for a new sensor ($20 or $200) lol. So I wired it so the locker switches would bypass the tcase position sensor. Now my lockers are working again and I'm ready for next weekend
11-04-2007 02:56 PM
4point Great pics Ben, looks like a good time.
11-04-2007 02:49 PM
AzTJ You can camp it out in my yard or I might be able to let you use the couch.
11-04-2007 02:31 PM
RatherBNarizona very nice
I need lockers
then I'll hit the trail with ya!
go AZ!
11-04-2007 12:33 AM
ygohome Payette Draw is always alot of fun... I'm considering going but havn't really decided for sure. Its such a long drive back and I'm always tired after wheeling. lol. So, maybe
11-04-2007 12:28 AM
AzTJ Hey Ben, are you gonna make it up here to Payette on the 10th? I'll be there to run my junk for the first time since its lift.

Looks good man! I really need to make a trip down there just to do some wheeling.
11-03-2007 10:37 PM
bluvikng You daredevil you.............
11-03-2007 09:39 PM
ygohome The newer JK rubicons (07 and up) have the electric lockers. the 03-06 rubicons came with low pressure (5psi) air pumps to activate the lockers. One pump for the front and one for the rear. Mine weren't activating because I think the sensor that plugs into the tcase was messed up and the lockers will only engage if that sensor can see that I'm in 4lo. SInce it can't see that I'm in 4lo, the lockers refuse to activate. At least I think thats what the problem is... I'll find out for sure on Monday hopefully.
11-03-2007 09:26 PM
TeeJay I'm jealous of a few things there. The trail. and your trim level.

'04 was the year they had the electric lockers right?
11-03-2007 09:19 PM
Levinoss Ugh I need to hit some trails soon

~Lev
11-03-2007 09:16 PM
ygohome
az - anaconda

this morning me and two of my friends went to the Table Mesa area north of Phx to run Anaconda and a few other trails. Unfortunately my lockers on my rubicon weren't activating so I rode shotgun in my friend Jamie's jeep.

I was feeling bummed that my lockers werent working so I drove my jeep through lower terminator with open diffs. That was fun and was a good day. I'll get my lockers working this week and get back out to anaconda soon.

Heres a few photos from today...






Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:28 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC