Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > 95 Jeep Wrangler 4.0L, Chugs On Acceleration and back fires sometimes

Join Wrangler Forum Today


Thread: 95 Jeep Wrangler 4.0L, Chugs On Acceleration and back fires sometimes Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-11-2011 08:47 AM
banks316 First off bosch plugs arnt the problem I run the platinum 4s. Start with checking the tps, vaccum lines, air step thing its the other plug on the throttle body.
09-11-2011 07:29 AM
Kcrowell
No help here

Well the plugs came from my local parts store, I give them the make and model of my Jeep and they had about ten different makes of plugs I could have got and all of them where OM replacement plugs, so I picked Bosch. And like I said they have been running find for about two years. I have pulled the plugs and checked them, and all looked find. It looks like this Forum is not going to be any help for me I guess I will look somewhere eles.
09-10-2011 05:26 PM
2xs
Quote:
Originally Posted by Kcrowell View Post
.... Plugs are less then two years old and are Bosch Platinum Plus,....
You can start by installing OE type spark plugs, then get back to us.
09-10-2011 04:46 PM
Kcrowell
95 Jeep Wrangler 4.0L, Chugs On Acceleration and back fires sometimes

I have a 95 Wrangler 4.0 It starts and idles fine, however after driving it starts sputtering like it is not getting fuel. This only happens when driving if stopped and idling it runs fine. The problem is not constant and only seems to be happening after diving a short while, after 10 to 15 miles, and seams to do it more in the mornings when itís cooler out temps in the mid 60ís, never seams to do it on the way home in the evening. I can clutch it rev it up and to about 3 grand and it will pop and back fire for a few seconds and then start running fine again for a few miles. This always happens after riding at a constant speed. What I have replaced; Plugs are less then two years old and are Bosch Platinum Plus, in the last few days Iíve replaced, the Plug Wires, Cap & Rotor, and then the coil. And Iím still chasing my tail. Can you help? What am I missing????

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 04:29 AM.



Jeepģ, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC