Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > Fuel Pump Issue

Join Wrangler Forum Today


Thread: Fuel Pump Issue Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-23-2011 11:07 PM
lakey No SH*t Jeep is running like a champ... ended up dropping the tank again wiring was correct the fuel line between the pump and the out valve was loose as spraying fuel around in the tank instead of pushing the pressure out... put a clamp on each end problem solved fired right up.
10-19-2011 08:38 PM
lakey well looks like I might have the correct wiring then as I have the orange to pump the pump manufacture said to ensure the pump is bottoming out which he said may also cause that problem... or he said i may have a bad pump he said that is very rare but every once in a while that does happen... I will let you know how I make out... Thanks for all the help
10-16-2011 11:14 PM
rjeepr Its not real clear but my hanes manual says orange goes to pump. Couldn't find color for sending unit. Not sure on psi
10-16-2011 11:07 PM
Jeep716 There are two different pumps one for tbi and mpi. Pinch return and check pressure if it doesn't rise bad regulator.
10-16-2011 11:04 PM
Jeep716 Service manual sez it should run at 14-15 lbs at idle.
10-16-2011 09:44 PM
lakey 4 CYLINDER Throttle body injected... I was able to get it running for a minute using the gas pedal but would not idle and sounded pretty ruff....I have about 3 1/2 to 4 PSI of pressure... do you know what the pressure should be ? and for how long should it sound ruff or do you think one of my crimps could be a little loose ?
10-16-2011 06:46 PM
rjeepr 6cyl or 4?
10-16-2011 06:43 PM
rjeepr Is your jeep injected or carbed?
10-16-2011 06:32 PM
rjeepr Plus you know it will be a little hard to start after removing the tank even if the wires are right. I've done a few and it never fires right up.
10-16-2011 06:18 PM
lakey no luck on the adapter at daveys jeeps....bummer... any one out their with the same wire scheme that could tell me the order to connect ?
10-15-2011 08:50 PM
The Toolman Check with DaveyJeeps, they may be able to help.
10-15-2011 08:38 PM
lakey if it was only that easy.... no luck on the junk yards locally but thanks for the idea. I think I may not be getting enough pressure its driving me crazy
10-15-2011 01:33 PM
rjeepr Just go to a junkyard cut off the connector you need leaving a bit of wire on the end to splice. Then you will have the correct color to connector
10-15-2011 12:18 AM
lakey
Fuel Pump Issue

I was having some issues with my 89 YJ and when I check the fuel filter discovered it was very dirty... replaced it and within a week same type of problems....so I removed the fuel tank it had a bunch of dirt and some rust inside. I replaced the tank and fuel pump and filter. Main issue was the prior over had cut off the male female adapters and direct wired the pump. New filter was a different color scheme(go figure) and jeep dealer ect do not know which wire goes to which. Manufacture of pump says The purple wire is for the sending unit.The grey is the pump wire. wired it up did some guessing and when i turned it over I get some fuel, but the jeep wont start.... any suggestions...or anyone know the correct wiring order... I have a Tan, Orange, and black & yellow wires I need to match up to the Purple, Gray and black on the new pump

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:37 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC