Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > Engine issues, please help!

Join Wrangler Forum Today


Thread: Engine issues, please help! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
12-05-2011 07:59 PM
ManlyLooks oh, and if i left something out or you need more information, just tell me and i fill you in as best as i can
12-05-2011 07:57 PM
ManlyLooks
Engine issues, please help!

So, I have a 92 yj wrangler. It has a straight six cylinder 4.0 liter engine. My problem is that mainly in fourth gear (but it has happened in second third and fifth as well.) So when I'm driving at (what i believe is) low RMP and go into neutral, so i can coast and decelerate the car seems to die, like the gauges dim, i lose power steering, everything, and typically the car sort of catches itself and revs and then is back to normal, but sometimes it shuts off completely. I cant give you an exact RMP value of what it does, because i dont have a tachometer, but im nearly positive that its low RMP, like going 35 in fourth on flat (or downhill) it will do it pretty much everytime. I saw a mechanic and he said it may be the MAP sensor, although i do not know. i was just wondering if anyone here could help me, its a tad nerve racking when im coming up to a turn and all of the sudden i lose power steering. Thanks guys!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 01:31 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC