Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Airbag Light

Join Wrangler Forum Today


Thread: Airbag Light Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-23-2013 04:58 PM
Steeljag Also check this - When my airbag light comes on, I have NO AC or back up lights. Started doing this a few months back. My jeep is only a weekend ride, but it is becoming a PIA not knowing if I'm going to have AC or not!

Whatever is causing it only effects the AC fan, the compressor still runs.
09-18-2013 09:20 PM
NYJeeper24
Quote:
Originally Posted by marc1kim View Post
There's a chrysler tech bulletin addressing this problem. Random illumination of airbag light, and sometimes gauges dropping out. It's due to a corrosion buildup on the instrument cluster connector terminals.

Chrysler recommends replacing the harness connector with an updated one, but most people have remedied the problem by removing the instrument cluster connector and cleaning all connector terminal surfaces, and coating them with dielectric grease.

on a side not if your airbag light stays on continuously (and no horn), then you may have clockspring problems.


What if the horn does work and the airbag light is still on?
01-19-2008 12:10 PM
marc1kim Here's the bulletin:

NO: 08-15-99
SUBJECT: Erratic, Intermittent Cluster Operation/Intermittent Air Bag Warning light.
DATE: May 21, 1999

OVERVIEW:
This bulletin involves installing a repair harness containing a revised instrument cluster connector.

SYMPTOM/CONDITION:
Some vehicles may exhibit an intermittent illumination of the air bag warning light or an intermittent tachometer or speedometer drop out. An Airbag Electronic Control Module (AECM) fault code -"No Cluster CCD BUS " message will be present.

DIAGNOSIS:
This condition is caused by minor oxidation of the BUS circuit terminals at the instrument cluster connector. Electrical terminals will show signs of oxidation, which will appear as darkened lines or marks on the cluster male terminals. These often appear as gray or black marks rather than the appearance of oxidation or corrosion usually associated with higher current carrying circuits. THIS TECHNICAL SERVICE BULLETIN WILL NOT ADDRESS FUEL OR OIL PRESSURE GAUGE ISSUES.

PARTS REQUIRED:
Part No. Description
105016261AA Cluster Connector Patch Harness
104856975 Electric Contact Cleaner
204778570 Heat Shrink Tubing


REPAIR PROCEDURE:
Disconnect the negative battery cable.
Remove the instrument cluster using the procedures outlined in the appropriate servicemanual.
Inspect the male terminals of pins 1 & 2 on the instrument cluster connector labeled CNB. The oxidation will appear as gray or black lines or marks on the terminals. If any signs of oxidation are present, remove them by gently scraping the terminals with a small flat bladed screw driver until the oxidation is gone. Use of a magnifying glass may be helpful. Use caution when performing this operation. Do not apply excessive force to the terminals to avoid bending them or damaging the cluster or terminals. Do not use a sharp tool, knife or sand paper, which could remove the protective plating from the terminals. Do not use any cleaner other than p/n 04856975. Other chemical cleaners could damage the instrument cluster.
Clean the male terminals with Electrical Contact cleaner, p/n 04856975. Apply the cleaner sparingly holding the cluster with the connector facing down to avoid excessive amount of cleaner from entering the cluster.
Remove the green cluster connector from the bracket.
Using wire cutters, remove the instrument cluster harness connector from the harness. Remove only the connector containing the BUS circuit This connector is labeled CBA on the cluster. Cut the wires as close to the insulator as possible.
The new connector must be soldered onto the harness. This operation requires a technician who is skilled at soldering to avoid a cold solder joint. Position the harness and align the wires with the patch harness, matching the color codes match the main wire colors. NOTE: THE XJ INSTRUMENT PANEL CONTAINS ONE MORE CIRCUIT IN THIS CONNECTOR THAN THE TJ. CUT THE UNUSED WIRE CLOSE TO THE CONNECTOR ON TJ MODELS.
Stagger cut the main harness and patch harness wires so that the solder joints will be 1/2 inch apart. Remove 1/2 inch of insulation from the wires. The new harness will have a dark blue with no tracer. This will mate with a dark blue wire with a green tracer on TJ and with a dark blue wire with a white tracer on XJ.
Slide a piece of heat shrink tubing over the wires and twist the wires together for each respective circuit.
Solder each circuit using rosin core solder. Be sure to heat the wire enough to allow the solder to melt when it comes in contact with wire. Do not use acid core solder.
Position the heat shrink tubing over the solder joints and shrink the tubing using a heat gun.
Install the connector to the bracket.
Install the instrument cluster.
Connect the battery cable.
Verify correct operation of the cluster.
POLICY:
Reimbursable within the provisions of the warranty.

TIME ALLOWANCE:
Labor Op. No.Time08-90-90-910.6 Hrs.
01-19-2008 12:02 PM
marc1kim There's a chrysler tech bulletin addressing this problem. Random illumination of airbag light, and sometimes gauges dropping out. It's due to a corrosion buildup on the instrument cluster connector terminals.

Chrysler recommends replacing the harness connector with an updated one, but most people have remedied the problem by removing the instrument cluster connector and cleaning all connector terminal surfaces, and coating them with dielectric grease.

on a side not if your airbag light stays on continuously (and no horn), then you may have clockspring problems.
01-19-2008 08:37 AM
uscgmk when my airbag light comes on the tach and speedometer both pause then zero out and once i smack on the dash the usually come back on and light goes its its just annoying if anything
01-19-2008 12:33 AM
compshooter
Quote:
Originally Posted by 2002Apex View Post
What I did when mine started to do that,was stick my key in the airbag on/off switch and make sure it is engaged .
Ummmmm.......the drivers airbag is on at all times. The operator only has control (on/off selection) on the passenger side.
01-18-2008 06:00 PM
2002Apex What I did when mine started to do that,was stick my key in the airbag on/off switch and make sure it is engaged .
01-18-2008 05:21 PM
4point Its probably the clock spring in the steering column. Mine been doing this for about a year now.
01-18-2008 01:25 PM
Fondo23 It's strange.. Sometimes it will stay on for a while.. Other times it will go off after a few mins.. Could it be a dirty sensor or something? Possibly just a loose connection or fuse?

Or.. GREMLINS!?
01-18-2008 01:19 PM
Jonny15
Quote:
Originally Posted by Fondo23 View Post
Hmmm.. the past few days my Airbag light has been coming on at random times. Any ideas on what could be causing this?

Thanks!


Maybe your airbags are causing it?

Lol im just kiddin with ya, mine used to do it too sometimes, the light would turn on for a minute then off...dont know why either
01-18-2008 12:02 PM
Fondo23
Airbag Light

Hmmm.. the past few days my Airbag light has been coming on at random times. Any ideas on what could be causing this?

Thanks!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:07 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC