Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > WF Local > WF Local Forums for Your Region and State > West Virginia Jeep Forum > got a bad shake at 55mph

Join Wrangler Forum Today


Thread: got a bad shake at 55mph Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-22-2012 11:45 AM
MichealH17 I had the same exact problem with my YJ.... I researched it and everything and couldn't find my problem. I never had death wobble until I changed wheels and tires. I use to run 33" tires on a 15 by 12 wheel and my rode great. I switch out my wheels for a 15 by 7 and man i couldnt keep it on the rode from 20MPH up to 45MPH. I had it aligned and everything changed tie rods balljoints and all..... I finnaly figured mine out tho.... I have a 3.5" superlift on mine with 2" shackle lift and my lift came with some kinda goofy looking braket that raised my front trac bar up about a inch from the stock location. Well that bracket was giving my alot of play. I removed the braket and bolted my track bar back to the stock location and it fixed my problem. So you all may want to check that and make sure your bushings are okay.
06-11-2012 06:50 PM
codyharper I just had this problem, it happen to be that the sway bar broke in the front. They are cheap and easy to fix.
12-28-2011 05:57 PM
Kevinm2467 I had a bad shake also. 97 tj though. Turned out to be a bad u joint on my rear drive shaft.
12-28-2011 05:54 PM
sevenservices yeah, check everything to be sure its tight but... x2 on a bad belt in a tire, switch them around and see if it changes at all. Or maybe a lost wheel weight.
12-28-2011 05:29 PM
CaptainBob Check all of your steering linkage, including the bolts holding the steering box. Tie rods, wheel bearings ect. If you run large tires, it doesn't take much play to cause the death wobble.
10-26-2011 05:07 PM
RedBones Wheels might need balanced, or you broke a belt in one of your tires.
06-27-2011 08:19 PM
PTaylor Might want to research "Death wobble" here on this site and Google. Very common for Jeeps.
06-27-2011 08:13 PM
sdyates same problem here
03-19-2011 08:15 PM
strokin
got a bad shake at 55mph

recently i bought an 07 wrangler, rode great for 2wks now when i hit 55 it feels like the wheels r comin off and steering is terrible. had front end checked and aligned said it was fine and i just replaced steering stabilizer and still shakes. anybody got any suggestions?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 06:15 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC