Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > Starting my Jeep...little rough

Join Wrangler Forum Today


Thread: Starting my Jeep...little rough Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-14-2012 07:31 AM
jerladd Have you put a voltmeter on the alternator while it's running to see if it's putting out a sufficient charge? When you crank it does it the starter turn the engine over pretty fast or does it start fast and slow down? If your engine is turning over it doesn't sound like your starter. A bad starter will usually make a grinding or clicking sound. I'd look into Seafoam too, it's a great product and you can use it to clean your injectors and everything. Hope that helps.
02-13-2012 10:44 PM
SemajNosneb Could it be the alternator?
02-13-2012 10:32 PM
SemajNosneb
Starting my Jeep...little rough

So I have a 06 TJ unlimited 4.0, and I have been really involved in the routine maintenance lately, as Im just starting to really understand my Jeep, and taking care of it. I had starting issues with my Jeep about 3-4 months ago, I tested my battery before and after charging, and running, and determined that it was time to replace. So I replaced the battery and everything was good till about 2 weeks ago. I havn't ran into a situation where it didn't start, but its been starting slow. Taking a little too long to kick over. Now I do live in chicago so its cold as hell, but sometimes I try and it wont kick over after 5-7 seconds, I wait 10 seconds, try again and it goes. So.... Starter? Do you think cleaning my terminals for the starter will do the trick? Rebuild the starter? Buy a new one? Thanks

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:24 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC