Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > auto tranny won't shift when hot

Join Wrangler Forum Today


Thread: auto tranny won't shift when hot Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-27-2012 07:06 PM
T'sTJ Thanks. I'll give it a go.

Are the 2 qts of Lucas in place of 2 qts of trans fluid?
06-27-2012 06:54 PM
MilMan
Quote:
Originally Posted by T'sTJ View Post
Same problem here as the OP, yet mine was serviced this past January. This is not a daily driver and I've only put 950 miles on it since then. Besides fluid the shop also added 1qt "Lucas Trans Additive". Is that the same as "Repair"?

I plan to flush and replace the filter myself. Will 2 qt's, of Lucas Repair, make a difference over just the one?

BTW, I have a new Hayden Trans Cooler still in the box collecting dust. Would it be a good idea to install it at the age of my Jeep (178k miles) or bad?

Thanks for any help.
I think Lucas tranny repair is different than additive.
I would use 2 quarts cause of the miles & new filter.
Trans cooler would be a good move, again cause of the miles.
06-27-2012 05:44 PM
T'sTJ Same problem here as the OP, yet mine was serviced this past January. This is not a daily driver and I've only put 950 miles on it since then. Besides fluid the shop also added 1qt "Lucas Trans Additive". Is that the same as "Repair"?

I plan to flush and replace the filter myself. Will 2 qt's, of Lucas Repair, make a difference over just the one?

BTW, I have a new Hayden Trans Cooler still in the box collecting dust. Would it be a good idea to install it at the age of my Jeep (178k miles) or bad?

Thanks for any help.
05-13-2012 01:16 PM
MilMan So far it has been working just right.
Changed the filter & tranny fluid with lucus tranny repair fluid 2quarts.
The filter was really dirty. I only take it off road.
05-13-2012 09:02 AM
frost hey milman, did the filter and fluid change work?

im having exact same problem thats why i ask.

let me know if it worked, thanks.
02-27-2012 03:06 PM
MilMan
Quote:
Originally Posted by Gate53 View Post
To much fluid can blow out your seals be careful. Also you could put on an aftermarket cooler for the tranny. But a fluid and filter change should fix it.

Gonna try the cheapest way first. Fluid and filter.
Could probably use it regardless.
Hope it works.
Thanks to all
02-27-2012 06:10 AM
Gate53 To much fluid can blow out your seals be careful. Also you could put on an aftermarket cooler for the tranny. But a fluid and filter change should fix it.
02-27-2012 05:53 AM
MilMan
Quote:
Originally Posted by fiveohhfox View Post
does it have tranny cooling lines?

Yes it does
02-26-2012 01:46 PM
fiveohhfox does it have tranny cooling lines?
02-26-2012 08:44 AM
tjcon10009 Hey dude change ur filter and fluid and replace two of those bottles of tranny fluid with lucus tranny repair fluid 2quarts.
Works almost every time if that doesn't fix your problem change your shift solinoid
02-26-2012 08:00 AM
MilMan Someone?
02-25-2012 07:48 AM
MilMan Anyone?
02-24-2012 03:44 PM
MilMan
auto tranny won't shift when hot

87 YJ 4.2 w/ auto tranny
Recently purchased and shifted good until I took it off road.
Tranny will not shift when it warms up.
No problem moving the shifter column through the gears but will not do anything.
When I shut it down and let it cool down it works.
I tried to check fluid level but it was hard to tell on the dip stick.
I added fluid but does the same thing.
Also, what fluid does it take?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 03:47 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC