Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > first real drive in my yj with a clutch issue

Join Wrangler Forum Today


Thread: first real drive in my yj with a clutch issue Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-04-2012 10:36 AM
darkproximity Lol
03-04-2012 03:36 AM
olbaid_83 hahahahaha wow....dark thats funny
03-04-2012 01:56 AM
darkproximity
Quote:
Originally Posted by alpo96792 View Post
new to the whole wrangler thing... loving it though so had it for about two weeks, changes and flushed all fluids, changed wires and plugs, replaced filter, and a few other things here and there. its a 89 with a 2.5 4 banger. 5 speed. anyways, was trying to teach my old lady the whole shifting thing and i think she messed up the clutch or something, my fault letting her try. the morning after when i started the jeep up I could not put it into gear, the clutch felt so loose and just gave completely. i checked the master cylinder (behind the steering wheel) and there was no fluid. got some DOT 3 fluid, refilled and started pumping the clutch. finally got it to work but i could not find the leak. any thoughts on what I should do or what happen. any ideas would help. thanks
Sounds like a very serious problem and i would look at getting it replaced.. try craigslist personals or one of those online dating websites. unfortunately it might cost you a lot in the long run for a divorce
03-04-2012 01:43 AM
alpo96792
question

new to the whole wrangler thing... loving it though so had it for about two weeks, changes and flushed all fluids, changed wires and plugs, replaced filter, and a few other things here and there. its a 89 with a 2.5 4 banger. 5 speed. anyways, was trying to teach my old lady the whole shifting thing and i think she messed up the clutch or something, my fault letting her try. the morning after when i started the jeep up I could not put it into gear, the clutch felt so loose and just gave completely. i checked the master cylinder (behind the steering wheel) and there was no fluid. got some DOT 3 fluid, refilled and started pumping the clutch. finally got it to work but i could not find the leak. any thoughts on what I should do or what happen. any ideas would help. thanks
03-02-2012 12:24 PM
olbaid_83 ill trade you bad speaker wiring for leaky clutch any day...
03-02-2012 02:11 AM
darkproximity Ah, im a bit slow tonight :\
I blame it on fixing crappy speaker wiring, fighting with my new speaker enclosures and installing new speakers for the better part of the afternoon
03-02-2012 02:05 AM
MickeYJ
Quote:
Originally Posted by darkproximity
Yeah remember I helped you
Yes I do! That's why I said it lol
03-02-2012 02:04 AM
darkproximity Yeah remember I helped you
03-02-2012 02:03 AM
MickeYJ Yup. I hope it's not. That's what I thought it was on mine, or what others suggested I should say. But thankfully it just needed fluid
03-02-2012 01:59 AM
darkproximity its internal, he has an 89.. hopefully its not the slave cuz you know what that means..
03-02-2012 01:56 AM
MickeYJ
Quote:
Originally Posted by darkproximity
hydraulic leak, either in the master or slave cylinder or somewhere in between
If that's it I hope his YJ Is 94+ cause the slave is on the outside
03-02-2012 01:42 AM
darkproximity hydraulic leak, either in the master or slave cylinder or somewhere in between
03-02-2012 01:41 AM
MickeYJ Mine did the same. The fluid thingy was empty.
03-02-2012 01:11 AM
olbaid_83
first real drive in my yj with a clutch issue

so i took the heep for a drive today and its the first time ive driven it more than a few blocks. after about 20 miles i got off the highway(which it did fine on the highway) made it through the neighborhood and picked up my friend. i made it back out of the neighborhood and while waiting in line at a 4 way stop i noticed my clutch giving out....like the pressure behind my pedal went to zero and my clutch would not engage. i pumped the clutch pedal several times and it started working again. not 100% but worked enough to get me back on the highway and back home. anyone have any ideas on what this might be? it was dark out so i wasnt able to start searching for a leak or anything but i plan on checking it out tomorrow. any starting points would be appreciated. btw its an i6 with 5 speed. thnx in advance

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:20 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC