Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > ? about manual tranny rpm's hanging

Join Wrangler Forum Today


Thread: ? about manual tranny rpm's hanging Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-23-2008 03:28 PM
Jerry Bransford Either your throttle return spring has broken or fallen off, or your TPS (throttle position sensor) needs to be replaced.
09-20-2007 06:04 PM
nregas1 I thought might have something to do w/clutch but that's brand new now so I don't know wth to think. And my buddy's 98 doesn't do it. Hmmm....?

Yeah, the tranny that just came out of my 04 sounded like it had a sack of marbles rolling around inside when parked and clutch out. Thought it was related to some other issues. Turns out the new one makes the identical sound. Push the clutch in = gone. Guess it's just how they're made.
09-20-2007 05:43 PM
JCS05Rubi Don't know if its normal or not, but my 97 and 05 both did it. My 97s clutch blew though, and my 05 is real noisey, so who knows
09-20-2007 05:11 PM
nregas1
? about manual tranny rpm's hanging

My RPM's hang at around 2300-2600 when shifting from 1 -> 2 and 2 -> 3(doesn't do it going into the remaining gears). Basically hangs at the rpm where I shift. Instead of the rpm's dropping when I engage the clutch, they just hang. Even when I've gone to the next gear I'll keep the clutch in and watch it and it will just hang and then s-l-o-w-l-y drop. Most of the time I'll just give up on it and complete the shift. Sometimes it does this, sometimes it doesn't. Seems like it will do it daily for about 3-4 days (AM or PM/cold or warm), then not at all for a week. It may be completely normal, (almost seems like a ecm adjustment) but that's what I'm trying to find out. The kicker is, I just had a brand new Mopar tranny and clutch kit put in yesterday (for other reasons)...and it still does it. So, either there is a problem external to the tranny/clutch, or it's perfectly normal. It really doesn't cause any "problems", but it seems odd and that kind of unknown stuff drives me crazy.

Any similar experiences, or thought are encouraged...please! Thanks guys.
nick

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:38 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC