Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > Headlight Help!!

Join Wrangler Forum Today


Thread: Headlight Help!! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-14-2012 11:43 PM
ROBINGAGA Good thinking..
03-14-2012 11:02 PM
Dutch 95 I think burned wiring must be pretty common on the YJ's I had burnt wires also. I think my wiper motor started my issues though. I imagine a lot of it comes from water when the cowl drain tube get's plugged with mud. I remember the first time I took a right hand turn after it rained. The water nearly filled my shoes.
03-14-2012 06:27 AM
DirtyRob What mine was doing was if I left the high beams on for a few minutes, they would go off, and come back on after a few minutes, and back off again. Very dangerous for driving. They never did it while on low beam, but like I said it happened the same way on two different Jeeps. I replaced the relay first, and it ended-up being the wiring melted going to the headlight switch both times. I repleced the switch also. This happened on my 95 YJ, and my 88 XJ. I don't have the 95 YJ anymore
03-13-2012 11:27 PM
Dutch 95 In particular, on your light switch, you will have a red wire with an orange stripe. It supplies both the low and high beam part of the switch. Check both connections and wire condition (a broken wire inside sheathing can do the same thing). Because the high beams draw more power, it can make a poor connection fail even when the low beams don't, but because both low and high don't work after the lights go out, it leads me to believe the common link (red wire with orange stripe, either wire or connections) is likely the problem. Hope this helps. There is a relay in the system, but only on the parking light side of the switch, and since they work, I'm not sure it would be the first suspect, not to mention it's in the wiring harness behind the dash (oddly not even in the wiring schematic for our year Jeep).
03-13-2012 11:14 PM
olbaid_83 yeah that def sounds like relay issue. id start there.
03-13-2012 10:52 PM
yj95wrangler I appreciate your help, I figured it had to do with some kind of relay cause it only seems to do it from hi beams going back to low
03-13-2012 10:39 PM
DirtyRob I have a had 2 jeeps do similar. It was the light relay the first time, and then the wiring on the light switch itself had some bad wires which appered to be from a loose wire, and it was getting hot, and cutting off
03-13-2012 10:04 PM
yj95wrangler
Headlight Help!!

So im driving at night no problem with low beams on, tonight I was coming down the mountain and flicked Hi beams on. about a mile or 2 later a car comes around the corner so I click low beams, only thing is head lights go out! flick hi beams nothing. I turn lights off and on nothing just park lights. so I pull over turn off Jeep give it about 5 mins start it up turn on headlights and they work, drive the remainder of the way home with low beams. turn on my street turn on hi beams go up street turn in my drive way turn to low beams and the lights go out again. and wont come back on until it sits a few mins. Anyone have any ideas. its happened once before and it only happens when I turn the hi beams on and then go to low beams.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:20 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC