Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum > Manual (6-Speed) JK Owners :: Please Vote :: Problems / No-Problems

Join Wrangler Forum Today


Thread: Manual (6-Speed) JK Owners :: Please Vote :: Problems / No-Problems Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
11-04-2014 03:55 PM
AzHyper 2009 JK with 33000 miles on it. Shift from 1st to 2nd is a little rough until it warms up. Other than that I'm really happy it's not an auto mated to that 3.8l engine.
11-04-2014 03:29 PM
MYJK I am on my second JKU with a 6 speed. First 2010 JKU Sport need to have the first and second gears replaced due to it popping out of gear arround 7k. The second 2014 JKUR has 8k on it and I have had no issues as to date. I do however think that the shifter vibrates too much and wish there was a fix for that....
11-04-2014 02:14 PM
c_caz 2014 JKU, 10K miles. No issues. Did drain the manual at around 9K and replaced with Redline. It's smoother now, but it's never popped out of gear or had issues.
11-03-2014 11:23 PM
Jkchick11 2011 sport, stick with 60k miles, it has been heavenly.
11-03-2014 11:21 PM
snoodleberry 08 jk rubi 160000 miles no problems replaced clutch at 90000
11-03-2014 11:07 PM
BareBones13 '15 jKU with just under 3K. Even though I didn't seem to have any issues I decided to check my 6sp fluid this weekend and couldn't feel anything with my finger. So I ended up draining about 1.5 qts and replacing with 2 qts Pennzoil Synchromesh. Seems to shift a bit smoother after 2 days and 150 miles on it.
10-31-2014 12:37 PM
Josuave My 2012 JKSU had tranny replaced at 21,000KM, still had problems after
Traded that lemon for my
2013 JKSU, I complained about noise at 12,000KM, now at 42,000KM they are telling me the clutch is worn and needs replacement and is the culprit of the noise.
They want me to authorise 10hrs labour to open the tranny then charge me if its not a defective part.
09-22-2014 08:46 PM
stone81
Quote:
Originally Posted by kg6slc View Post
2011 jku sport 60,000 + with no problems
2013 jku rubicon 10a 30,000 + with no problems

kg6slc aka eugene
s
09-22-2014 06:11 PM
KG6SLC
No problems at all

2011 JKU Sport 60,000 + with no problems
2013 JKU Rubicon 10A 30,000 + with no problems

KG6SLC aka Eugene
09-22-2014 12:10 PM
RemoJK 08 just turned over 65k with no problems
09-22-2014 10:01 AM
Unkewl
2013 jku

Bought at 26k miles, owned for 2k and has popped out of gear a couple times.
09-22-2014 09:56 AM
Papa Tom 2011 Rubicon. Transmission is fine , no problems. The shifter boot is stiff rubber and on cold winter days will force it out of gear toward the position it was left in over night. It goes away when the inside , and the boot, warms up. SOOO I leave it in gear 2,4, 6 or R and it does not pop out of those. Then I'm good on road in 6. A little hand pressure on the shifter in gears 1, 3, 5 until it warms up keeps it in gear. It's simple work around for a stiff boot.
09-21-2014 02:32 AM
mplong 09 Jku with 50k miles. No issues until about 6 months ago. Pops out of 1st gear at least 6 times a day. Can be really scary at times. Read on here that it could be the inner boot but checked that. It was completely ripped in two places. Haven't taken in to get looked at. Hoping someone had a suggestion...
09-21-2014 12:22 AM
Jancie 2014 JK - 20K miles - no issues at ALL! Just routine oil changes and tire rotations.
09-20-2014 11:03 PM
MichaelGulland 2012 JK haven't had to take it in yet, but I have noticed it sometimes pops out of 4th gear and grinds like a mother fucker. I will be taking it in after I put my lift kit on and get the alignment done.
09-20-2014 10:52 PM
Batmanwashere 13 jku sport 17k. I have had similar "problems" as previous posts. At around 7k in colder temps she would rarely pop out of 4th. When it happened it would be consistent for the day then stop for a few days. I figured I would wait until my next oil change "free from the dealer" before I would bring it up. Needless to say it went away on its own after a few weeks. Time will tell if it comes back but overall I am not impressed by the manual transmission in this jeep. Would I buy it again? Probably, imo it adds a lot of fun to the whole experience but it is defiantly an area for improvement that should not need to be made this late in the game. We have autos with 8 speeds but can't make a decent 6mt... Common Chrysler!
09-20-2014 10:09 PM
dale_z28
2009 jk x

I bought mine used with approx. 37k miles on it. Now has 70k. lately (like in the last 15,000 miles) it has been popping out of first gear about every other day. Sounds and feels pretty violent, occasionally if I'm holding on tight the gearshift hurts my hand. I've heard others describe it as a rear-end collision, and I agree. Since it's not under warranty I'll drive it until it goes completely out. Chrysler has a bulletin for replacement of first gear and the first- and -second syncros. Maybe I'll trade it off before I have to sink more $$ in it. Dang, I love everything else about my Jeep!
09-18-2014 08:31 AM
doctorsteve 2013 JKUR 6 speed with 45K, no problems
09-17-2014 10:15 PM
JustinCHorst I now own my 5th Wrangler and first auto wrangler....this is my second JK....my first JK had throwout bearing noise from the start of purchase ( brand new)...plus i never liked it as much as my TJ's ( as far as shifting feel etc)...it was a 2007.... went back to a TJ/LJ in between....I plan on keeping our 2014 for a long term family hauler and all purpose vehicle....opted for the auto for two reasons...A. during the summer we often fight horrible traffic to our shore points....B. There was less stuff that could go wrong that they could blame on me during my warranty period.....( Chrysler sucks).
09-17-2014 09:10 PM
Got_Mud 2015 2dr Willys - 1000mi. No problems at all. I do notice the shifting is smoother and less notchy when warmed up. Reverse gets tricky when cold. I plan to swap the fluid to Penzoil Syncromesh to see if that lil querk improves. Definitely a farm truck like manual experience compared to cars. All and all I am very happy with it and have none of internal rattle some folks complain about. Go for it!
09-17-2014 08:48 PM
doooodo 2014 JKU 11k miles, no issues.
09-17-2014 08:38 PM
Nomadic Opportunist 2010 Sport 2 DR 80,000 miles used. This is my first jeep!! I have had it for roughly a month now. It has popped out of first twice and reverse twice. Scared the crap out of me seeing I was in an intersection. This thread has some excellent information on it. Thanks! After reading this I'm hoping that it is just the first gear synchro. I'm going to have it looked at and pray it's not too expensive to fix. If only I could do it myself.
08-17-2014 05:23 PM
colder 26k on my 2012 6 speed. No problems at all. Never jumped out of a gear.
08-17-2014 07:38 AM
whitebomber '09 4-dr. During the first 6,000 miles we experienced popping out of 1st gear with a very loud bang. It was so loud we thought somebody hit us the first time it happened. We took it in multiple times but they never had it happen. Finally I was able to figure out a scenario where I could make it happen. Took the service manager for a ride and was able to replicate the problem. They replaced the transmission and 76,000 miles later it's been problem free ...
08-17-2014 06:37 AM
WTON Every now and then at slow speeds pops out of first. Has never happened in 4low thank goodness.
08-16-2014 10:37 PM
mouse1
Quote:
Originally Posted by 3PedalMINI View Post
I have a really strange "rattling" when im ideling. I can hear it REALLY good if im in a drive through or parking garage. As soon as I tap my clutch (and i do mean depress it a tiny bit) it goes away. 7300 Miles and has done this since about 300 miles. Took it to the dealer and they claim its normal (doesnt sound normal) my brother has a 2012 JK and his is silent and normal

is it something i should be worried about?
Normal
08-16-2014 07:28 PM
3PedalMINI I have a really strange "rattling" when im ideling. I can hear it REALLY good if im in a drive through or parking garage. As soon as I tap my clutch (and i do mean depress it a tiny bit) it goes away. 7300 Miles and has done this since about 300 miles. Took it to the dealer and they claim its normal (doesnt sound normal) my brother has a 2012 JK and his is silent and normal

is it something i should be worried about?
08-16-2014 07:23 PM
TerryC6 I thought I had a problem, reverse would pop out every now and then. Well after seeing what I was doing it is driver error IMO. The gate for reverse is pretty deep and it is easy to just put the shifter over they let out the clutch and you get a grind and a pop. Make sure it is fully engage and there is no problem. Not as smooth as the Vettes but so far no problems.
08-16-2014 04:50 PM
chopperdog I have a 2012 6 speed with 24000 miles that occasionally pops out of 4th gear. It doesn't happen frequently at all, but I'm going to have it looked at anyway.
08-16-2014 03:02 PM
_noffsiger 08 JKU 101000 miles. No problem.
This thread has more than 30 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:16 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC