Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > Had oil changed now a lifter tick at start up

Join Wrangler Forum Today


Thread: Had oil changed now a lifter tick at start up Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-23-2012 07:26 PM
jmt27 samething happened to me today i ussually ran 5-30 had my oil changed they put 10-30 semi now it doesnt sound right and theres a ticking should i have them switch it back to 5 30
03-20-2012 07:05 PM
Jma20a i had a small tic, my mechanic told me to bring it in the next day because he was backed up with repairs and stuff. i started my jeep the next day and on my way to work it went from a little tick to a loud LACKA LACKA LACKA LACKA sound, spun a bearing and cracked the crankshaft. $1800 later and i have a jasper motor, new clutch, new flywheel. he felt bad so i got away without having to pay labor.
03-20-2012 07:00 PM
Mtgrizzlymn Is there a special filter for these that wont allow oil drain back just guessing i dont get it semi synthetic should fow as well as the 5weight castrol when cold even if its a 10-30.
03-20-2012 06:48 PM
EMSRubi I'm in the same boat with you guys, curious as to what that is.
03-20-2012 06:34 PM
Wralph Same here. My 2004 TJ has not hit the 20K mark yet. This is my first oil change after buying it a week ago from the PO. This is my 7th wrangler by the way. Wanted to play it safe so went to the dealer and got the recommended 10-30 from mopar. Now I notice a VERY SLIGHT ticking noise at cold starts and then it goes away after the Jeep warms up. Is this a bad sign already?
03-20-2012 06:25 PM
jrobinson1988 Have same thing happened to me. Bought 10-30 because they were out of 5-30. Now i get a tick when first started but goes away after the Jeep warms up.
03-20-2012 06:19 PM
local15Rob Had the same thing happen,whats the deal?
03-20-2012 06:05 PM
Mtgrizzlymn
Had oil changed now a lifter tick at start up

Ad no noise with old oil when purchased changed oil put castrol 5-30 in sounded great wen to firestone had serviced( for aftermarket warranty) they put in kendal 10 -30semi synthetic now i get a lifter noise on cold start up.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 12:15 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC