Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > 8.8 with bad vibes..

Join Wrangler Forum Today


Thread: 8.8 with bad vibes.. Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-21-2012 06:32 PM
locked
Quote:
Originally Posted by Kevbz View Post
is there anyway your adjustable control arms could of been set wrong, mis-read the dial indicator?
I am human. I will recheck tomorrow when this freaking monsoon moves on through.
I am just glad the lateral position is not an issue with this driveline. I did alot of research on the 8.8 before my decision.I have something set wrong...somewhere.
03-21-2012 06:29 PM
Kevbz is there anyway your adjustable control arms could of been set wrong, mis-read the dial indicator?
03-21-2012 06:17 PM
locked Thanks for replies, i do have the double cardan, tires are new, axle was new from rotor to rotor, i just dont understand...i will post pics of driveline soon...i set pinion angle with angle locator. New mount is oem replacement rubber. Im running new 35" super swamper TSL tires- which vibe on their own, but not like this. Front shaft removed to verify a rear vibe and it was still present..im usually the one giving advice on vehicles, owning my own business...i feel like a goob not figuring this out.
03-21-2012 11:36 AM
burton160w Your CV driveshaft is able to accommodate the shift in axle, that's not a problem. Post a picture of your drivershaft and pinion angle so we can see. Clear shots work best. As well, the other thing I can think of is your tires. Are your tires unevenly worn? Check tread depths and patterns. No need to run spacers and in some states they are illegal. You will have rubbing with some tires, and while I'm not an expert on backspacing, I believe the stock tires do rub. Again, someone will have to chime in because I don't remember teh backspacing on my wheels.
03-21-2012 11:01 AM
scot68 The difference in the differential location between the 8.8 and D35 is only 2".. Do not move the axle laterally to compensate for the 2 inches keep it centered side to side. How is the pinion angle on your front drive shaft? Is your new trans mount Poly or Rubber?
03-21-2012 09:17 AM
Kevbz missed your info about having the SYE. Pinion angle sounds like the culprit.

You shouldn't have to go through all that trouble with spacers and sliding the axle over, don't hear of anyone else doing that and the 8.8 is pretty common a swap
03-21-2012 09:14 AM
Kevbz do you have a SYE with a Double cardan joint Drivehaft? I think that's the only way to keep the pinion offset to the passenger side (thus your perches are in the right spot) and not have vibes
03-21-2012 06:27 AM
TnDz TJ Your lateral position doesn't matter as long as your pinion angle is correct (speaking of vibes here). The DC shaft from TW will compensate for compound angle due to the lateral offset AS LONG AS your pinion angle is 1-2* below your DS angle.

Take some some and post up....
03-21-2012 03:20 AM
locked
8.8 with bad vibes..

I installed my 8.8 a few months ago, noticed i had a vibe and set my pinion angle to correct position, still vibing...i noticed the lateral position of the axle was "one-sided" so i adjusted and centered the axle..still vibing...
The 8.8's differential is offset from center and it needs to come over like 2 inches in order for the shaft to be straight inline..if i adjusted it out like it needs to be, im sure my spring perches will be hitting tire on the pass. side. I cannot take this vibe anymore, the hardtop makes it resonate so bad i get a headache driving it at 50mph. I have Tom shafts and SYE. My U joints are fine, Im guessing all i can do is adjust my lateral position over and run one wheel spacer on that pass side?! Anyone had this issue?
Im not wanting a lexus' ride going down the road, but this girl isnt driveable at 50+ mph, and getting to my Jeepin' spots takes its toll on me.
Ive been through everything underneath it, and the lateral position is the only thing i can think of thats causing it. The tranny mount is brand new, I just put a AX-15 in her, and new adjustable UCA's...any help is greatly appreciated..

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 07:46 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC