Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > Help changed fuel pump won't start!

Join Wrangler Forum Today


Thread: Help changed fuel pump won't start! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-24-2012 03:14 PM
Shoe It sounds to me like everything is working except you are not getting gas. I would take the pump back and try annother one. What brand pump did you get? If it was an Airtex try a better brand.
03-24-2012 02:01 PM
BEBOP86 Guys any idea why the plugs remain dry even though injectors fire fuel. This must be my problem. Thanks
03-19-2012 05:20 PM
BEBOP86 update- pulled fuel rail- Injectors are firing and squirting gas-BUT when I crank her over a few times the spark plugs remain dry???_ I would think they should be wet????- what would cause this problem??- thanks guys I am at my wits end with this!!!!
03-11-2012 07:10 AM
BEBOP86 guys really need some help here thanks
03-08-2012 03:16 PM
BEBOP86 update- checked injectors with a noid light and they pulse fine- what else do I check- again runs fine when gas in tb- good spark, inj. pulse, fuses ,good but just cranks????
03-03-2012 09:17 AM
BEBOP86 - I rechecked spark and have plenty- I put a 12v test light into the injector wires and get power when cranking- SO if I have spark and plenty of fuel pressure why wont she start???- Please help--thanks
03-01-2012 12:53 PM
BEBOP86 OK got the fuel pressure guage and she is reading around 48!! which seems to be OK- qucik question since she sat thru the summer fall- is it possible that it is old/bad gas??- although she was at 1/8th of a tank whens he died - i put 4 gallons fresh gas in and still nothing??- what do I look for next??
02-24-2012 10:32 AM
BEBOP86 Ok ordered gauge will check pressure if pressure not enough what does that mean being that I just installed a new fuel pump thanks
02-23-2012 06:29 PM
CMFR1 Definately need a fuel pressure guage. It takes a considerable amount of pressure to feed the injectors. It may initially pressure up but the volume might not be there.
02-23-2012 06:19 PM
Muddr1 trying to diagnose a problem without the proper tools is hard. If you had a fuel pressure guage it would tell you right away wether or not you had fuel to the fuel rail. then you can go from there,
Now its a guessing game. shot in the dark make sure the fuel connections are tight. make sure the electrical connections are tight.
02-23-2012 02:12 PM
BEBOP86 thanks - yes I have gas coming to the fuel rail but will not crank over- any other ideas I am open and need help- thanks-
02-23-2012 01:53 PM
jeepjones Can you hear the pump running when you turn the key? It should "buzz" for about 2 sec then shut off.
02-23-2012 10:01 AM
BEBOP86
Help changed fuel pump won't start!

Ok I changed fuel pump. When I disconnect fuel line at rail gas shoots out so I guess it is working. It cranks but won't fire Iprimeda bunch of times When I pour gas in the throttle it starts then dies. I have spark. What next?? I switched relays but nothing please help. Thanks

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 04:09 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC